RSS
Newsletter
Prijavi se!
STRATEGIJA SUKOBA

STRATEGIJA SUKOBA

Autor-i: Shelling, C. Thomas
Tematsko područje: Ostalo
Broj stranica: 286
Uvez: Tvrdi uvez
Godina izdanja: 2007.
Kataloška cijena: 269.00 kn
Internet cijena: 252.86 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna

Iz sadržaja:
ELEMENTI TEORIJE STRATEGIJE/ Sporiji razvoj znanosti o međunarodnoj strategiji/ Esej o dogovaranju/ Dogovori, komunikacija i ograničeni rat/ PREORIJENTACIJA TEORIJE IGRE/ Ususret teoriji međuzavisnih odluka/ Provedba, komunikacija i strateški potezi/ Teorija igre i eksperimentalno istraživanje/ STRATEGIJA SA SLUČAJNIM SASTOJKOM/ Slučajni odabir obećanja i prijetnji/ Prijetnja koja nešto propušta slučaju/ IZNENADNI NAPAD: PROUČAVANJE OBOSTRANOG NEPOVJERENJA/ Recipročni strah od iznenadnog napada/ Iznenadni napad i razoružanje/ DODACI/ Nuklearno oružje i ograničeni rat/ Napuštanje simetrije u teoriji igre/ Interpretacija rješenja za «nekooperativne» igre

O knjizi:
« U nadasve lucidnom i često očaravajućem jeziku, rad profesora Schellinga otvara racionalnoj analizi ključno područje politike, međunarodnu politiku prijetnje, ili sadašnjim rječnikom, zastrašivanja. U tom području autorova analiza nadilazi postignuća ranijih pisaca. To je najbolja, najpronicavija i najpoticanija knjiga o tom predmetu.»
Annals of the American Academy

« Knjiga Thomasa Schellinga Strategija sukoba izložola je njegovu viziju teorije igara kao sjedinjujućeg okvira za društvene znanosti. Knjiga je imala trajni utjecaj na ekonomsku struku kao i na druge društvene znanosti. Među ostalim, inspirirala je pomnu analizu pregovaranja u situacijama povijesnih kriza. Knjiga je također imala vrlo snažan utjecaj na vojne teoretičare i praktičare u doba hladnog rata, te je mogla značajno pridonijeti međusobnom zastrašivanju i razoružanju supersila.»
Iz izvještaja Kraljevske švedske akademije znanosti 2005.

 

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing