RSS
Newsletter
Prijavi se!
STRATEŠKI MENADŽMENT KOMUNALNIH USLUGA

STRATEŠKI MENADŽMENT KOMUNALNIH USLUGA

Autor-i: Gutić, Dragutin
Tematsko područje: Menadžment
Broj stranica: 375
Uvez: Tvrdi uvez
Godina izdanja: 2008.
Kataloška cijena: 231.00 kn
Internet cijena: 217.14 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna
Iz sadržaja

POJAM I SADRŽAJ STRATEŠKOG MENADŽMENTA/ MISIJA, VIZIJA I STRATEŠKI CILJEVI/ SWOT ANALIZA PODUZEĆA/ KONKURENTSKA SPOSOBNOST PODUZEĆA/PORTFOLIO ANALIZA PODUZEĆA/ KORPORATIVEN (GENERIČKE) STRATEGIJE PODUZEĆA/ FUNKCIJSKE STRATEGIJE/ IMPLEMENTACIJA STRATEGIJE/ STRATEŠKO ODLUČIVANJE/ STRATEŠKA KONTROLA

O knjizi:

Knjiga je podijeljena u deset međusobno povezanih poglavlja.
U prvom sam poglavlju nastojao reći što je strateški menadžment i tko su strateški menadžeri odnosno tko se u poduzeću treba baviti strateškim menadžmentom i na kojoj razini (nivou). Uputio sam na probleme i stanje strateškog upravljanja u našim komunalnim poduzećima.
Drugo poglavlje obrađuje osnovne aspekte i sadržaje misije, vizije i definiranja strateških ciljeva u komunalnom poduzeću što se realno može smatrati osnovnim okvirnim polazištem za shvaćanje filozofije i koncepcije strateškog upravljanja.
Treće poglavlje čine sadržaji SWOT analize. Ona je osnovni temelj na kojemu počiva sva filozofija i smisao strateškog upravljanja. Posebnu sam pozornost usmjerio okruženju komunalnog poduzeću, čimbenicima okruženja, njihovu identificiranju i kvantificiranju. Nastojao sam upozoriti na svu složenost prilaza toj problematici i istaći njezinu vrijednost. I potencijalima komunalnog poduzeća kao komponente SWOT analize usmjerio sam potrebnu pozornost i istakao njihovo značenje i sadržaje.
Stvaranje konkurentske sposobnosti i konkurentske prednosti je element strateškog upravljanja. Obrađen je u četvrtom poglavlju s nizom strategija i elemenata koji čine konkurentsku prednost komunalnog poduzeća.
Peto poglavlje prikazuje nekoliko modela portfolio analize. Posebno naglašavam da je ponuđen model portfolio analize komunalnog poduzeća.
Šesto i sedmo poglavlje analitički obrađuju rast poduzeća, strategije rasta i različite funkcijske strategije u komunalnom poduzeću. Iako su funkcijske strategije tematski uglavnom smještene u okviru pojedinih disciplina kao što su: marketinški menadžment, menadžment ljudskih resursa, financijski menadžment i si., u ovoj knjizi sam im dao prostora budući da je ona prvenstveno namijenjena menadžerima u komunalnim poduzećima od kojih većina nisu ekonomisti i nisu imali priliku izučavati te discipline tijekom svog studija.
Implementaciju strategije kroz organizaciju i vođenje prikazuje osmo poglavlje, a strateško odlučivanje i stratešku kontrolu preostala dva - deveto i deseto poglavlje.
( autor o koncepciji knjige )

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing