RSS
Newsletter
Prijavi se!
STRUKTURA I PRIRODA INTELIGENCIJE, 2. izdanje

STRUKTURA I PRIRODA INTELIGENCIJE, 2. izdanje

Podnaslov: Modeliranje uspješnog poduzeća

Autor-i: Zarevski, Predrag
Tematsko područje: Psihologija & osobni razvoj
Broj stranica: 310
Uvez: Tvrdi uvez
Godina izdanja: 2012.
Kataloška cijena: 252.00 kn
Internet cijena: 236.88 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna
Iz sadržaja:

Mjerenje brzine procesa obrade informacija / Određenje inteligencije / Faktorski modeli kognitivnih sposobnosti / Kibernetički modeli kognitivnih sposobnosti / «Neklasični» pristupi istraživanju kognitivnih sposobnosti / Uloga naslijeđa i okoline za razvoj inteligencije / Spolne razlike u kognitivnom funkcioniranju / Kognicija i dob / Utjecaj vježbe na rezultate u testovima inteligencije / Inteligencija i učenje / Rasa i inteligencija / Pogled u budućnost - umjetna inteligencija

Predgovor 2. izdanju:

Znatno zahtjevniji dio posla u pripremi II. proširenog izdanja knjige odnosi se na odabir najznačajnijih teorijskih i empirijskih "noviteta" u području inteligencije. Naime, s jedne strane, tu je razvoj kompjutorske tehnologije koja omogućuje paralelno procesiranje nužno za umjetnu inteligenciju ravnu ili čak u nekim aspektima superiornu ljudskoj. Eto, prije 12 godina sam u poglavlju o umjetnoj inteligenciji predvidio da nije daleko trenutak kad će kompjutori konstruirati nove testove inteligencije. A već 2005. gđa Susan Embretson objavljuje takvu umjetnu inteligenciju za prilagodljivo testiranje inteligencije.

Osim za prilagodljivo testiranje inteligencije, kompjutorska tehnologija u još dva područja omogućuje značajne napretke. Prvo, opremljena virtualnom realnošću otvara velike mogućnosti i za razvoj i za testiranje kognitivnih sposobnosti. Drugo, kako za poticanje razvoja, tako i za preciznije mjerenje stvarnih intelektualnih potencijala, dinamičko testiranje (koje je najefikasnije upravo onda kad se koriste i prednosti suvremenih kompjutora) postaje sve popularnije. Općenito, sve veći broj testova inteligencije doživljava transformaciju u elektronički oblik. 

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing