RSS
Newsletter
Prijavi se!
TEMELJI EKONOMSKE ANALIZE PRAVA

TEMELJI EKONOMSKE ANALIZE PRAVA

Autor-i: Shavell, Steven
Tematsko područje: Pravo
Broj stranica: 740
Uvez: Tvrdi uvez
Godina izdanja: 2009.
Kataloška cijena: 420.00 kn
Internet cijena: 394.80 kn
Rasprodano

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna
  • Stil pisanja: ozbiljan
  • Slikovni materijal: nema
  • Podrška lakoj primjeni: primjeri
  • Značaj na tržištu: svjetski hit
Iz sadržaja:

PREDGOVOR/ VLASNIŠTVO/ Definicija, utemeljenje i nastanak vlasničkih prava/ Podjela vlasničkih prava/ Stjecanje i prijenos vlasništva/ Sukobi i suradnja u korištenju imovine: problem eksternalija/... / ODŠTETNO PRAVO/ Odgovornost i prevencija: osnovna teorija/ Odgovornost i prevencija tvrtke/ Proširenje analize prevencije/... / UGOVORNO PRAVO/ Pregled ugovora/ Sklapanje ugovora/ Ugovori o djelu/ ... / PARNICA I PRAVNI POSTUPAK/ Osnovna teorija parničnog postupka/ Proširenje osnovne teorije/ JAVNA PROVEDBA ZAKONA I KAZNENO PRAVO/ Prevencija novčanim sankcijama/ Prevencija nenovčanim sankcijama/ Proširenje teorije o prevenciji/ .../ OPĆA STRUKTURA PRAVA/ Opća struktura prava i njegova optimalnost/ EKONOMIJA BLAGOSTANJA, MORAL I PRAVO/ Ekonomija blagostanja i moral/ Implikacije za analizu prava/ ...

O knjizi:

Nakana je ove knjige prenijeti osnovne ideje o temi koja je postala poznata pod imenom ekonomska analiza prava. Predmetna područja interesa središnja za svaki pravni sustav jesu, naime, zakoni koji uređuju vlasništvo, štetne događaje, ugovore i kaznena djelate parnični postupak. Kako će čitatelju postati očito, " ekonomska" analiza zakona nije ograničena na konvencionalno shvaćene ekonomske čimbenike, nego uključuje i raznolike ne- ekonomske čimbenike. Međutim, ekonomska analiza prava okarakterizirana je općim društvenoznanstvenim gledištem discipline ekonomije, u kojem se akteri shvaćaju kao bića koja gledaju prema budućnosti i koja su razumna, a ideja društvenog dobra, koja se koristi u procjeni djelovanja, izričito je izražena.

„ Shavellova knjiga iznosi majstorsku, ne- tehničku sintezu klasičnih tema pravne znanosti i ekonomije. Lako je razumljiva, jasna i čita se bez poteškoća. Ova će knjiga biti izvrstan izvor kako za početnike koji žele nešto saznati o ovom važnom području, tako i za stručnjake koji žele biti u tijeku sa najnovijim znanstvenim spoznajama" .

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing