RSS
Newsletter
Prijavi se!
TEMELJI MENADŽMENTA

TEMELJI MENADŽMENTA

Autor-i: Sikavica, Pere; Bahtijarević Šiber, Fikreta; Pološki Vokić, Nina
Tematsko područje: Menadžment
Broj stranica: 879
Uvez: Meki uvez
Godina izdanja: 2008.
Kataloška cijena: 420.00 kn
Internet cijena: 394.80 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: znanstvena
  • Slikovni materijal: dijagrami, tablice
  • Podrška zanimljivosti: aforizmi
  • Podrška lakoj primjeni: upute
  • Prvenstveni čitatelji: top menadžeri, studenti
  • Opseg bibliografije: srednji

Iz sadržaja:

OSNOVE MENADŽMENTA/ Određenje menadžmenta/ Teorije menadžmenta/ Okolina menadžmenta/ PLANIRANJE/ Temelji planiranja/ Strategijski menadžment/ ORGANIZIRANJE/ Proces organiziranja/ Dizajniranje organizacije/ Organizacijska kultura/ VOĐENJE/  Vođenje i vodstvo/ Motivacija za rad i motiviranje/ Komunikacija u organizacijama/ MENADŽMENT LJUDSKIH POTENCIJALA/ Uvod u menadžment ljudskih potencijala/ Predviđanje potreba za ljudskim potencijalima/ Zapošljavanje ljudskih potencijala/ Praćenje i razvoj zaposlenika/ KONTROLIRANJE/ Temelji kontroliranja/ Upravljanje operacijama/ Upravljanje kvalitetom

 

O knjizi:

Knjiga donosi temeljna znanja o tome što je menadžment, koji su njegovi poslovi i zadatci, kako ih treba obavljati i kako na to utječe okolina u kojoj djeluje. U njoj se najprije objašnjavaju osnovni pojmovi kojima se određuje menadžment, njegovo poimanje, uloga te pristupi i teorije menadžmenta, kao i okolina menadžmenta. Na to se dograđuju, detaljno razrađene, temeljne funkcije menadžmenta imanentne menadžerima na svim razinama menadžmenta i u svim organizacijama. Otuda i univerzalnost fenomena menadžmenta, ali i korisnost ove knjige ne samo za studente nego i za menadžere.
Knjiga je koncipirana kao udžbenik za predmet Osnove menadžmenta na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te je ponajprije namijenjena studentima preddiplomskih i diplomskih studija na ekonomskim, ali i drugim fakultetima koji u svojim nastavnim programima izučavaju kolegije s područja menadžmenta. Međutim, s obzirom na širinu obuhvata, način obradbe materije i prezentiranja problema te cjelovitost promišljanja te složene problematike, knjiga nadilazi potrebe studenata i može biti dragocjeno štivo svima kojima je menadžment profesija, struka, zvanje ili samo interes.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing