RSS
Newsletter
Prijavi se!
TEMPERAMENT

TEMPERAMENT

Podnaslov: Kako bolje upoznati sebe, skladnije živjeti s drugima i istinski rasti u vjeri

Autor-i: Bennett,Art; Bennett, Laraine
Tematsko područje: Psihologija & osobni razvoj
Broj stranica: 280
Uvez: Tvrdi uvez
Godina izdanja: 2011.
Kataloška cijena: 135.00 kn
Internet cijena: 126.90 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručno-popularna
  • Stil pisanja: lagan, zanimljiv, uobičajen
  • Slikovni materijal: malo
  • Podrška zanimljivosti: citati, kratke priče
  • Podrška lakoj primjeni: upute, savjeti
  • Prvenstveni čitatelji: široka publika
  • Opseg bibliografije: nema

 Iz sadržaja:

ŠTO JE TEMPERAMENT?/ PREGLED ČETIRIJU TEMPERAMENATA/ KOJI JE MOJ TEMPERAMENT/ Kolerik/ Melankolik/ Sangvinik/ Flegmatik/ RAZUMIJEVANJE TEMPERAMENTA VAŠEG SUPRUŽNIKA/ Vaš koleričan supružnik/ Vaš melankoličan supružnik/ Vaš sangviničan supružnik/ Vaš flegmatičan supružnika/ RAZUMIJEVANJE TEMPERAMENTA VAŠEG DJETETA/ Vaše kolerično dijete/ Vaše melankolično dijete/ Vaše sangvinično dijete/ Vaše flegmatično dijete/ RODITELJSTVO I KOMBINACIJE RODITELJ/DIJETE/ Koleričan roditelj/ Sangviničan roditelj/ Melankoličan roditelj/ Flegmatičan roditelj/ KAKO MOTIVIRATI SEBE I DRUGE/ Načela motiviranja/ Motiviranje kolerika/ Motiviranje melankolika/ Motiviranje flegmatika/ Motiviranje sangvinika/ OTKRIVANJE VAŠEG SEKUNDARNOG TEMPERAMENTA/ TEMPERAMENT I DUHOVNI ŽIVOT/ Dugovni život kolerika/ Duhovni život sangvinika/ Duhovni život melankolika/ Duhpvni život flegmatika/ INDIKATOR TEMPERAMENTA

O knjizi:

Svi se mi rađamo s posebnim značajkama vlastite osobnosti. Te osobine ne učimo niti ih biramo, one su dio načina na koji smo sazdani. Još dok se nalazimo u majčinoj utrobi, Bog ne oblikuje samo naše tijelo, on nam također daruje temperament koji tijekom cijeloga našeg života utječe na naše razumijevanje stvari, navodi nas na određene izbore i raspoloženja te služi kao temelj našega moralnog i duhovnog života.

Antički su filozofi razlikovali četiri osnovna temperamenta - kolerik, melankolik, sangvinik, flegmatik - a ta su se četiri temperamenta stoljećima koristila za razumijevanje ljudske naravi. Unutar katoličke duhovnosti shvaćanje temperamenta također ima dugu tradiciju. Ova jedinstvena knjiga nudi nov i vrlo koristan pogled na taj klasični ključ za razumijevanje ljudske osobnosti. U njoj iskusan bračni i obiteljski savjetnik Art Bennett i njegova supruga Laraine pružaju lako razumljivu sintezu klasične mudrosti, suvremene psihologije i katoličke duhovnosti koja omogućuje lakše shvaćanje vlastitoga temperamenta i onoga što on znači u svakodnevnomu životu. Koristeći znanje stečeno tijekom više desetljeća studijskoga proučavanja, duhovnoga života i terapeutske prakse, Art i Laraine pokazuju kako je moguće prepoznati svoj temperament i upotrijebiti ga da ostvarimo životno ispunjenje te postanemo odan supružnik, uspješan roditelj, dobar prijatelj te da intenzivnije živimo duhovni život.

Osim odgovora na pitanje što je to temperament, kao i brzih obrazaca za samotestiranje, ova knjiga donosi i pomoć za bolje razumijevanje temperamenta te utjecaja što ga on ima na duhovni život, ali i ukazuje na načine motiviranja sebe i drugih.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing