RSS
Newsletter
Prijavi se!
TKO SAM JA?

TKO SAM JA?

Podnaslov: Zadivljujuće filozofsko putovanje koje nas vodi kroz glavna životna pitanja

Autor-i: Precht, Richard David
Tematsko područje: Psihologija & osobni razvoj
Broj stranica: 276
Uvez: Meki uvez
Godina izdanja: 2011.
Kataloška cijena: 129.00 kn
Internet cijena: 121.26 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručno-popularna
  • Stil pisanja: lagan
  • Slikovni materijal: nema
  • Podrška zanimljivosti: kratke priče
  • Podrška lakoj primjeni: primjeri
  • Značaj na tržištu: svjetski hit
  • Prvenstveni čitatelji: široka publika
  • Opseg bibliografije: nema

Iz sadržaja: 

UVOD/ ŠTO MOGU ZNATI?/ Razumne životinje u svemiru/ Što je istina?/ Lucy in the sky/ Odakle dolazimo?/ Kozmos duha/ Kako funkcionira moj mozak?/ Jedne zimske večeri u tridesetogodišnjem ratu/ Kako da znam tko sam?/ Machovo iskustvo/ Tko je „Ja“?/ Gosp. Spock voli/ Što su osjećaji?/ Bez gospodara u vlastitoj kući/ Što je moja podsvijest?/ Ima li tamo ipak nečega?/ Što je pamćenje?/ Muha u čaši/ Što je jezik?/ ŠTO TREBAM ČINITI?/ Rousseauova zabluda/ Trebamo li druge ljude?/ Mač zmajevog ubojice/ Zašto pomažemo drugima?/ Zakon u meni/ Zašto trebam biti dobar?/ Libetov eksperiment/ Mogu li željeti to što želim?/ Slučaj Gage/ Postoji li moral u mozgu?/ I ja osjećam ono što ti osjećaš/ Isplati li se biti dobar?/ Čovjek na mostu/ Je li moral urođen?/ Neka živi teta Bertha/ Smijemo li ubijati ljude?/ Rođenje dostojanstva/ Je li pobačaj moralan?/ Smrt/ Smije li se dozvoliti eutanazija?/ S onu stranu kobasice i sira/ Smijemo li jesti životinje?/ Majmun u šumi kulture/ Kako trebamo postupati s čovjekolikim majmunima?/ Mučenje kitova/ Zašto trebamo čuvati prirodu?/ Mišljenja jednog klona/ Smiju li se ljudi kopirati?/ Konfekcijska djeca/ Kamo vodi reproduktivna medicina?/ Most u carstvo duha/ Što smije neuroznanost?/ ČEMU SE SMIJEM NADATI?/ Ideja nad idejama/ Postoji li Bog?/ Doba arhiđakona/ Postoji li smisao u prirodi?/ Jedna sasvim normalna nevjerojatnost/ Što je ljubav?/ Do be do be do/ Što je sloboda?/ Robinsonovo staro ulje/ Treba li nam imetak?/ Rawlsova igra/ Što je pravedno?/ Otok sreće/ Što je sretan život?/ Daleki vrt/ Može li se naučiti biti sretan?/ Matrix mašina/ Ima li život smisla? 

O knjizi: 


Svjetski bestseler koji vas vodi kroz povijest filozofije, najnovije spoznaje iz neuroznanosti i psihologije te daje odgovore na velika filozofska pitanja. Precht nevjerojatnom lakoćom vodi čitatelje kroz najzamršenija pitanja akademskog diskursa, a bavi se i izazovnim pitanjima oko kojih je javnost podijeljena poput abortusa, kloniranja, vegetarijanstva, eutanazije, etičkih načela u medicini i znanosti te same budućnosti čovječanstva. Precht se bavi i ljubavlju te otkriva zašto se zaljubljujemo, a posebnu pažnju posvećuje i ideji Boga, odgovarajući na pitanje možemo li uopće dokazati Božju egzistenciju. Vodeći se pitanjima koje su postavili Kant, Nietzsche, Descartes, Freud i ostali najveći umovi u povijesti čovječanstva, Precht nam na osvježavajuće zarazan način približava najveće tajne ljudske egzistencije.

Oslanjajući se na neuroznanost, psihologiju, filozofiju, povijest, pa čak i pop kulturu, Precht vješto osvjetljava pitanja koja su u samoj srži ljudske egzistencije - što je istina, ima li život smisla, koje su granice ljudske spoznaje... Rezultat je uzbudljivo putovanje kroz povijest filozofije i sjajan uvod u suvremena istraživanja o mozgu.

Richard David Precht, filozof, publicist i pisac, rođen je 1964. godine u Solingenu. Doktorirao je 1994. na sveučilištu u Kölnu i od tada radi za gotovo sve velike njemačke novine, televizijske i radijske postaje. Godine 2000. odlikovan je publicističkom nagradom za biomedicinu. Objavio je dva romana i tri znanstveno-popularne knjige.
 

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing