RSS
Newsletter
Prijavi se!
TRŽIŠTE KAPITALA

TRŽIŠTE KAPITALA

Autor-i: Gračan, Tomislav
Tematsko područje: Investiranje
Broj stranica: 511
Uvez: Meki uvez
Godina izdanja: 2011.
Kataloška cijena: 378.00 kn
Internet cijena: 355.32 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: zakon, priručnik
  • Stil pisanja: čitanje zahtijeva koncentraciju
  • Slikovni materijal: nema
  • Podrška lakoj primjeni: upute
  • Prvenstveni čitatelji: financijski stručnjaci, specijalisti u financijskom i bankarskom sektoru, studenti
  • Opseg bibliografije: srednji

O knjizi:
 
Prvi dio knjige sadrži priručnik u kojem se obrađuje Zakon o tržištu kapitala. Tekst priručnika po svojoj strukturi uglavnom prati strukturu samog Zakona, no u pojedinim dijelovima malo se razilazi kako bi omogućio čitatelju jednostavnije i logičnije razumijevanje tih cjelina. U priručniku je zakonski tekst obrađen zajedno s pravilnicima i mišljenjima regulatora, kako bi se dobila šira slika i razumjelo značenje pojedine odredbe. Nadalje, daje se i usporedba najznačajnijih razlika između Zakon o tržištu kapitala i ranije važećeg Zakona o tržištu vrijednosnih papira. Također, budući da se Zakon o tržištu kapitala nadopunjuje s odredbama drugih propisa, poput Zakona o općem upravnom postupku, Zakona o trgovačkim društvima, Prekršajnog zakona i dr., i odredbe tih propisa obrađene su u kontekstu sadržaja Zakona.
U pisanju priručnika, kao što je već uobičajeno za ovu vrstu publikacija, korišteni su i stručni radovi malobrojnih autora koji su se bavili ovim područjem. Drugi dio knjige sadrži autorski pročišćeni tekst Zakona o tržištu kapitala, čime se sadržaj priručnika upotpunjuje i daje čitatelju mogućnost provjere navoda iznesenih u priručniku kroz tekst samog Zakona.
Sastavni je dio ove knjige i CD na kojem se, osim priručnika i samog Zakona, nalaze i svi pravilnici koje je donijela HANFA vezano za tržište kapitala te sve direktive i uredbe uključene u Zakon, i to na hrvatskom i engleskom jeziku.
Dakle, ova knjiga - osim autorskog teksta priručnika - sadrži i sve propise koji se odnose na tržište kapitala, a uređena je na pristupačan i pregledan način koji omogućava jednostavan pristup upoznavanju sa sadržajem Zakona te ostalim propisima značajnim za primjenu Zakona.
Knjiga je namijenjena svim sudionicima domaćeg tržišta kapitala, profesionalnim i malim ulagateljima, izdavateljima, investicijskim društvima i kreditnim institucijama, tržišnim operaterima i nadzornicima, a dobro će poslužiti i studentima te pojedincima koje, zbog stručnih ili drugih razloga, zanima djelovanje tržišta kapitala.


Iz sadržaja :
1. Priručnik - Zakon o tržištu kapitala.
2. Zakon o tržištu kapitala (NN br. 88/08, 146/08, 74/09. Na snazi od 01.01.2009.)

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing