RSS
Newsletter
Prijavi se!
TURIZAM I EKOLOGIJA

TURIZAM I EKOLOGIJA

Podnaslov: Povezanost i područja djelovanja

Autor-i: Müler, Hansruedi
Tematsko područje: Turizam
Broj stranica: 263
Uvez: Tvrdi uvez
Godina izdanja: 2004.
Kataloška cijena: 235.00 kn
Internet cijena: 220.90 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna
Iz sadržaja:
Osnove / Okvirni uvjeti / Uzajamno djelovanje turizma i okoliša (krajolik i tlo, flora i fauna, zrak, voda, klima) / Ključni ekološki čimbenici (energija, otpad) / Područja aktivnosti / Istraživanje u turizmu

O knjizi: 
Knjiga "Turizam i ekologija", kapitalno je djelo uglednog sveučilišnog profesora Hansruedi Müllera inače poznatog po značajnim radovima iz područja turizma, prometa i slobodnog vremena. Autor nas, na sebi svojstven način, najprije upoznaje s aktualnim značenjem prirode za slobodno vrijeme i turizam uvodeći nas u problematiku održivog razvoja na način da pokušava identificirati glavna krizna žarišta u odnosima čovjeka i okoliša (društvo, naselje i promet, poljoprivreda i industrija, krajolik i tlo, biološka raznolikost, zrak, voda, klima, energija, otpad). Analizirajući uzajamno djelovanje turizma i okoliša autor posebnu pažnju posvećuje područjima aktivnosti kao što su menadžment, turistička politika te načelima turističkog razvoja koji ima budućnost, ukazujući pritom na snažnu potrebu za stalnim istraživanjem u turizmu. Jer kao što i sam autor kaže:
"Radi se, dakle, o tome da stečena sloboda putovanja, kao najpopularniji oblik sreće, bude moguća i za naše unuke i o tome da turizam kao temelj blagostanja i kulturnog identiteta mnogih regija s po-nosom ostavimo u nasljedstvo svojim unucima. To će, međutim, biti moguće samo ukoliko svoj prirodni okoliš očuvamo i odrimo dostojnim života i bogatim doživljajima. Pretpostavka za to je ekološki zaokret."
Hrvatski prijevod ove knjige značajan je iz nekoliko razloga; o odnosu turizma i ekologije nije se na ovim našim prostorima nikada više govorilo nego danas, "Turizam i okoliš" počinje se izučavati kao samostalan kolegij na studiju turizma na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing