RSS
Newsletter
Prijavi se!
UGOVORNO PRAVO OSIGURANJA

UGOVORNO PRAVO OSIGURANJA

Podnaslov: Komentar zakonskih odredaba

Autor-i: Pavić, Drago
Tematsko područje: Osiguranje
Broj stranica: 690
Uvez: Tvrdi uvez
Godina izdanja: 2009.
Kataloška cijena: 750.75 kn
Internet cijena: 705.71 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna
  • Stil pisanja: čitanje zahtijeva koncentraciju
  • Podrška lakoj primjeni: upute, primjeri, preporučene procedure
  • Značaj na tržištu: uobičajen
  • Prvenstveni čitatelji: top menadžeri, izvršni rukovoditelji, studenti
  • Opseg bibliografije: opsežan
Iz sadržaja:
UGOVOR O OSIGURANJU/ OSNOVNI POJMOVI/ POVIJESNI RAZVOJ OSIGURANJA/ PRAVO OSIGURANJA/ UGOVOR O OSIGURANJU/ KOMENTAR ZAKONSKIH ODREDABA O UGOVORU O OSIGURANJU/ ZAKOM O OBVEZNIM ODNOSIMA/ ZAJEDNIČKE ODREDBE ZA OSIGURANJE IMOVINE I OSIGURANJE OSOBA/ OSIGURANJE IMOVINE/ OSIGURANJE OSOBA/ POMORSKI ZAKONIK/ UGOVOR O POMORSKOM OSIGURANJU/ ZAKOM O OBVEZNIM I STVARNOPRAVNIM ODNOSIMA U ZRAČNOM PROMETU/ UGOVOR O OSIGURANJU U ZRAČNOM PROMETU/ MJERODAVNO PRAVO ZA UGOVOR O OSIGURANJU

O knjizi:
U knjizi se sustavno i cjelovito analiziraju i znanstveno - stručno objašnjavaju zakonske odredbe koje uređuju odnose iz ugovora o osiguranju. Zakonska se rješenja našeg prava uspoređuju s rješenjima drugih pravnih sustava. Naglašeno se vodi računa o praktičnoj primjeni zakonskih odredaba. Obradom su obuhvaćene sve vrste osiguranja: imovinska, pomorska i životna.
U knjizi su s teoretskog i praktičnog motrišta obrađeni svi specifični pravni instituti prava osiguranja uz citiranje relevantne sudske prakse. U opširnom uvodnom dijelu knjige temeljito su pravno - teoretski obrađeni pravni izvori ugovornog prava osiguranja, povijest njihova nastajanja, pojam i pravna obilježja ugovora o osiguranju te njegova pravna narav.   
Knjiga predstavlja iscrpan i pouzdan vodič za sve one koji su praktično ili stručno teoretski zainteresirani za područje osiguranja. Posebice osiguratelje i reosiguratelje,  zastupnike osiguranja i posrednike, pravosudne institucije, visokoškolske ustanove, studente prava, odvjetnike, bilježnike, trgovačka društva i dr.

O knjizi su rekli:
"Osobita je vrijednost ove knjige što se u njoj prvi put u nas sustavno i cjelovito analiziraju i znanstveno-stručno objašnjavaju zakonske odredbe o ugovoru o osiguranju iz svih vrsta osiguranja. Po tome je ova knjiga jedinstvena. To je enciklopedijski priručnik, kombinacija teorije i prakse ugovornog prava osiguranja. Knjiga za svakoga koga interesira osiguranje ili se susreće s nekim problemima iz osiguranja."
prof. dr. sc. Marijan Ćurković
 
"Knjiga prof. dr. Drage Pavića "Ugovorno pravo osiguranja - komentar zakonskih odredaba" pruža čitatelju cjelovitu informaciju o zakonodavstvu Republike Hrvatske, sudskoj praksi i stajalištima pravne teorije, ali i važna saznanja o tome kako su ti instituti uređeni u pravnim sustavima drugih zemalja. Takav pristup čini ovu knjigu nezaobilaznim štivom za svakoga tko želi cjelovito upoznati tu važnu pravnu materiju".
Ivica Crnić, dipl. iur.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing