RSS
Newsletter
Prijavi se!
ULOGA DIPLOMACIJE U RAZVOJU TURIZMA

ULOGA DIPLOMACIJE U RAZVOJU TURIZMA

Autor-i: Jović, Marija
Tematsko područje: Turizam
Broj stranica: 164
Uvez: Meki uvez
Godina izdanja: 2016.
Kataloška cijena: 149.00 kn
Internet cijena: 140.06 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna
  • Stil pisanja: uobičajen
  • Slikovni materijal: tablice, fotografije c/b, sheme
  • Podrška lakoj primjeni: primjeri
  • Značaj na tržištu: uobičajen
  • Prvenstveni čitatelji: profesori, studenti
  • Opseg bibliografije: opsežan

Iz sadržaja:

 

UVOD / DUBROVAČKA REUBLIKA I NJEZINA DIPLOMACIJA / SUVREMENA HRVATSKA DIPLOMACIJA / opčenito o diplomaciji / diplomacija Republike Hrvatske / TURIZAM –GRANA HRVATSKOG GOSPODARSTVA / Opčenito o turizmu i o hrvatskome turizmu – povijesni pregled /konkurentnost na međunarodnome tržištu investicijskog kapitala / uloga novih tehnologija u promicanju turizma / Prostorni planrazvoja hrvatskog turizma / DIPLOMACIJA I TURIZAM / Europske države i diplomacija Dubrovačke Republike / Diplomacija zemalja u okruženju – kulturno-povijesna međuovisnost / DIPLOMACIJA U SLUŽBI VJERSKOG TURIZMA / O vjerskom turizmu – uvodno / Religija – spona prošlosti, sadašnjosti i budućnosti

 

 

O knjizi:

 

U knjizi se na jednome mjestu na jasan i pregledan način obrađuje uloga diplomacije u turizmu  što uz ostalo treba poslužiti  kao putokaz budućim korisnicima. Pojedini sadržaji mogu izravno poslužiti i u edukacijiske svrhe.

Širina obrade pojedinih pitanja iz određenih poglavlja razmjerna je njihovoj teoriskoj i praktičnoj važnosti pri čemu je autorica vodila brigu o kompleksnosti i višeznačnosti njihova sadržaja. Pritom je pazila da se ne ugrozi minimum znanstvene ravnoteže. Knjiga je važan doprinos standardiziranju sadržaja s područja diplomacije. Ona je osvježenje samo zbog svojeg sadržaja nego i načina kojima su dva naizgled različita područja, diplomacija i turizam, spojeni u cjelinu.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing