RSS
Newsletter
Prijavi se!
UPRAVLJANJE U BUDUĆEM DRUŠTVU

UPRAVLJANJE U BUDUĆEM DRUŠTVU

Autor-i: Drucker, Peter
Tematsko područje: Menadžment
Broj stranica: 218
Uvez: Tvrdi uvez
Godina izdanja: 2007.
Kataloška cijena: 194.25 kn
Internet cijena: 182.60 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna

Iz sadržaja:

INFORMACIJSKO DRUŠTVO/ Nakon informacijske revolucije/ Eksplozivni svijet interneta/ Od računalne do informacijske pismenosti/ Elektronska trgovina: središnji izazov/ Nova ekonomija još nije stigla/ Generalni direktor u novom tisućljeću/ POSLOVNE PRIGODE/ Poduzetnici i inoviranje/ Prvo čovjek pa onda zaposlenik/ Financijske usluge: ili inovirate ili nestajete/ Prerastanje kapitalizma/ PROMJENA SVJETSKE EKONOMIJE/Razvoj velikih institucija društva/ Globalna ekonomija i nacionalne države/ To je Japan, čovječe!/ O novom organiziranju grada/ BUDUĆE DRUŠTVO/ Buduće društvo/ Nova demografija/ Nužna a neželjena imigracija/ Nova radna snaga/ Paradoks proizvodnje/ Hoće li korporacije preživjeti/ Budućnost top menadžmenta/ Put pred nama

O knjizi:

Knjiga ja namjenjena manadžerima kao putokaz za upravljanje. U svim poglavljima se zastupa teza da će najvažnije društvene promjene, koje dovode do stvaranja novoga društva, biti glavni problem s kojim će se suočiti menadžeri u sljedećih deset-petnaest godina, a možda i dulje. To će biti najveća prijetnja i najveći izazov za svaku organizaciju, veliku ili malu, profitnu ili neprofitnu, bilo da je ona u Sjevernoj ili Južnoj Americi, Europi, Aziji ili Australiji. Otud je u svakom poglavlju prisutno da društvene promjene mogu biti vezane za uspjeh ili neuspjeh jedne organizacije i njezinih rukovoditelja nego gospodarska događanja.

ZNAČAJ  PETERA DRUCKERA ZA SVIJET - JUČER, DANAS, SUTRA 

 

  Knjiga “Upravljanje u budućem društvu” posljednja je u nizu koje je za života objavio Peter Drucker, i zato je njezino značenje tim veće. Tema je aktualna i intrigantna - kako ćemo poslovati, upravljati, učiti, kako će važni zaposlenici vlasnicima postati partneri, kako obiteljske tvrtke prelaze u vlasništvo milijuna ljudi, kako će živjeti gradovi, elektronički trgovati za 20 godina... i sve to u društvu koje je (već) tu. Iako su neki djelovi knjige napisani 1995., a Drucker ih nije namjerno mijenjao, čudesno je kako se njegove prognoze danas obistinjuju.Ime Petera Druckera od posebnog je značaja za svjetsko gospodarstvo i menadžment. Drucker je “otac menadžmenta”, “guru suvremenog vođenja”, “fenomen duha i tijela”. Usmjeravajući na stotine tisuća menadžera, specijalista i studenata izravno je utjecao je na današnji i budući biznis. Kao što je i moderni menadžment utjecao na nezapamćeni razvoj društva 20. st. Možda niste znali, ali mnoge od uvriježenih pojmova smislio je u svoje vrijeme Drucker, kao: MBO(management by objectives - upravljanje pomoću ciljeva), poslovna izvrsnost, radnici znanja (VSS kadrovi – zaposlenici na kreativnim poslovima), Prave stvari na pravi način! Itd.

 

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing