RSS
Newsletter
Prijavi se!
UVOD U ISLAMSKE FINANCIJE

UVOD U ISLAMSKE FINANCIJE

Autor-i: Iqbal, Zamir; Abbas, Mirakhor
Tematsko područje: Financije & računovodstvo
Broj stranica: 318
Uvez: Tvrdi uvez
Godina izdanja: 2009.
Kataloška cijena: 367.50 kn
Internet cijena: 345.45 kn
Rasprodano

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna
  • Stil pisanja: čitanje zahtijeva koncentraciju
  • Slikovni materijal: nema
  • Značaj na tržištu: jedinstvena knjiga na tržištu
  • Opseg bibliografije: opsežan
Iz sadržaja:

POJMOVNIK/ UVOD/ EKONOMSKI SUSTAV/ FINANCIJSKO UGOVARANJE RIBA ( KAMATA) / FINANCIJSKI INSTRUMENTI/ FINANCIJSKO POSREDOVANJE/ ISLAMSKI FINANCIJSKI SUSTAV/ INDUSTRIJA ISLAMSKIH FINANCIJSKIH USLUGA/ TRŽIŠTA KAPITALA/ FINANCIJSKI INŽENJERING/ UPRAVLJANJE RIZICIMA ISLAMSKIH FINANCIJSKIH INSTITUCIJA/ REGULATIVA ISLAMSKIH FINANCIJSKIH INSTITUCIJA/ KORPORATIVNO UPRAVLJANJE/ GLOBALIZACIJA I IZAZOVI ZA ISLAMSKE FINANCIJE/ LITERATURA/ BIBLIOGRAFIJA/ KAZALO

 

O knjizi:

Globalna potražnja za etičkim oblikom ulaganja dovela je do snažnog rasta islamskog bankarstva i financija. Banke poput HSBC - a i Citibanke najavile su svoju ambiciju da postanu glavni igrači na tom tržištu. Pridošlicama na ovo brzorastuće tržište knjiga Uvod u islamske financije: Teorija i praksa, koju su napisala dva dobro poznata stručnjaka na području islamskih financija, pruža sjajan pregled glavnih koncepata iz ovog područja.
Ova knjiga objašnjava temeljna načela i funkcije ekonomskog, bankarskog i financijskog sustava koji djeluje po šerijatu ( islamski zakon) . O brojnim pravilima islama - od društvene pravde, jednakosti, zaštite vlasničkih prava, nepovredivosti ugovora i zabrane Ribe ( kamate) - raspravlja se u odnosu na ekonomsko ponašanje pojedinaca, društva i države.
Zamir Iqbal i Abbas Mirakhor, zaposleni u Svjetskoj banci i Međunarodnome monetarnome fondu ( MMf) , iznose svoje teoretske znanje i iskustvo iz područja ekonomije, financija i bankarstva kako bi pružili vrijedan uvid u brzorastuću industriju islamskih financijskih usluga.
Uvod u islamske financije: Teorija i praksa sveobuhvatan je i praktičan vodič svima koji su zainteresirani za islamske financije i bankarstvo, kao i za veliki potencijal koji oni nose.

 

 

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing