RSS
Newsletter
Prijavi se!
UVOD U POLITIČKU PSIHOLOGIJU

UVOD U POLITIČKU PSIHOLOGIJU

Autor-i: Cottam, Martha; Dietz- Uhler, Beth; Mastors, Elena; Preston, Thomas
Tematsko područje: Psihologija & osobni razvoj
Broj stranica: 360
Uvez: Meki uvez
Godina izdanja: 2010.
Kataloška cijena: 367.50 kn
Internet cijena: 345.45 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna, udžbenik
  • Stil pisanja: uobičajen
  • Slikovni materijal: tablice, sheme
  • Podrška zanimljivosti: kratke priče
  • Podrška lakoj primjeni: upute, primjeri
  • Značaj na tržištu: novost u nas
  • Prvenstveni čitatelji: profesori, studenti, politički dužnosnici
  • Opseg bibliografije: opsežan
Iz sadržaja - poglavlja:
Uvod u političku psihologiju/ Ličnost i politika/ Spoznaja, socijalni identitet, emocije i stavovi u političkoj psihologiji/ Politička psihologija grupa/ Istraživanje političkih vođa/ Glasovanje, uloga medija i tolerancija/ Politička psihologija rase i etniciteta/ Politička psihologija nacionalizma/ Politička psihologija političkih ekstremista/ Politička psihologija međunarodne sigurnosti i sukoba

O knjizi:
Prvi opsežni udžbenik o političkoj psihologiji, koji na pristupačan način istražuje psihološke korijene političkog ponašanja. Autor se koristi psihološkim koncepcijama kako bi objasnio tipove političkog ponašanja kroz mnogobrojne teorije i slučajeve političke aktivnosti kojima prikazuje to ponašanje. Knjiga istražuje mnogobrojne obrasce političkog ponašanja, poput vodstva, skupnog ponašanja, glasanja, rase, etničke pripadnosti, nacionalizma, političkog ekstremizma,terorizma, rata i genocida. Uokvireni tekstovi naglašavaju sadašnje i povijesne događaje kako bi pomogli studentima u povezivanju svijeta koji ih okružuje i koncepcija koje uče na nastavi. Primjeri ističu velik broj istraživačkih metodologija koje se koriste u ovoj disciplini, poput eksperimentalnog istraživanja i analize sadržaja. Izraz „Političko biće" se koristi kroz cijelu knjigu kako bi čitatelja podsjetio na psihološke teorije i koncepcije koje se istražuju u svakom poglavlju.
Uvod u političku psihologiju istražuje neke od najgorih stvari koje ljudi rade jedno drugome iz političkih razloga, kao i da bi spriječili i razriješili konflikt, te kako se oporaviti od njih. Cilj je pomoći čitatelju u razumijevanju nesagledive kompleksnosti ljudskog ponašanja i važne uloge koju politička psihologija može odigrati u poboljšavanju ljudskog stanja.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing