RSS
Newsletter
Prijavi se!
VELIKI POSLOVNI PREGOVORI, TIPS & TACTICS

VELIKI POSLOVNI PREGOVORI, TIPS & TACTICS

Podnaslov: Na temeljima strategije principijelnog pregovaranja

Autor-i: Tudor, Goran
Tematsko područje: Prodaja
Broj stranica: 190
Uvez: Tvrdi uvez
Godina izdanja: 2009.
Kataloška cijena: 231.00 kn
Internet cijena: 217.14 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručno-popularna
  • Stil pisanja: zanimljiv
  • Slikovni materijal: nema
  • Podrška zanimljivosti: aforizmi
  • Podrška lakoj primjeni: upute, preporučene procedure
  • Značaj na tržištu: prva knjiga u nas, jedinstvena knjiga na tržištu
  • Prvenstveni čitatelji: top menadžeri, izvršni rukovoditelji, poduzetnici, politički dužnosnici

Iz sadržaja:

Pregledni sadržaj/ Predgovor/ Uvod - veliki pregovori na temeljima strategije principijelnog pregovaranja/ O VELIKIM PREGOVORIMA I STRATEGIJI PRINCIPIJELNOG PREGOVARANJA/ Kako definirati pregovore?/ Velike društvene svrhe dobrih pregovora. Hura za pregovore! / Strategija principijelnog pregovaranja - pristup koji najviše daje/ Snjeguljica sa sedam patuljaka - principijelno pregovaranje i podstrategije/ Kriteriji za klasifikaciju pregovora u velike ili male, ... / PLANIRANJE, PRIPREMA I UVODNI DIO PREGOVORA/ Vođenje pregovora kroz tipične faze/ "Tehnička" pitanja koja to nisu/ Prvo taktiziranje: taktiziranje s dnevnim redom/ Termin sastanka/ Kakva ovlaštenja za pregovore/ Općenitosti i nejasnoće u pregovaranju: šanse i rizik, .../ SREDIŠNJICA PREGOVORA/ Preporuke o dobrom argumentiranju/ Uvodne izjave koje olakšavaju prijem argumenta/ Tipični prigovori i načini neutralizacije/ Neutralizacija prigovora na cijenu/ Počnite s pitanjima - ciljevi i oblici/ Slušanjem se sluša - partnerova situacija/ Dobro podnošenje partnerovog pritisaka i lošeg osjećaja propadanja, .../ PREMA DOGOVORU I USPJEŠNOM KRAJU/ Rast izgleda za uspješniji dogovor/ Umijeće manevriranja zbog nekog važnijeg cilja/ Pratite signale o zrelosti situacije pa krenite u forsiranje odluke/ Tehnike u prilog bržem kraju dugih - teških pregovora/ Prepoznavanje sumnjivih taktika u vezi s tekstom sporazuma / Kompromis - vrlo dobar izlaz, ... / O LJUDIMA I TIMOVIMA U PREGOVORIMA/ Asertivnost - najpoželjniji obrazac u komunikaciji! / Vjerodostojnost - osobina s najvećom težinom/ Razboritost - načelo djelovanja za win-win rezultat/ Odluka o veličini pregovaračkog tima/ Kada prednosti tima, a kada pojedinca/ Komunikacija unutar našeg tima/ O TAKTIKAMA I UPRAVLJANJU VREMENOM/ Prepoznavanje nečasnih, prljavih taktika/ Prepoznavanje psiholoških taktika/ Upravljanje iznimnim resursom - vremenom/ Kradljivci vremena! Sporazum im ne treba?/ Biblija o najuspješnijem pregovaranju - zaključak knjige/ O autoru/ Literatura

O knjizi:

Nakon intenzivnog bavljenja pregovaranjem u svojoj nekadašnjoj tvrtci Končaru i kasnijem poduzetničkom poslu, a na iskustvima prve knjige (Koompletan pregovarač / Umijeće poslovnog pregovaranja, rasprodana dva izdanja) i mnogih radionica i predavanja, Goran Tudor napisao je i knjigu VELIKI POSLOVNI PREGOVORI , Tips & Tactics. Knjiga je izrazito praktično usmjerena, sadrži 190 stranica kondenziranog znanja.

IZ RECENZIJA

prof. dr. sc. Marija Tomašević Lišanin, pročelnica Katedre za marketing Ekonomskog fakulteta u Zagrebu

Knjiga „Veliki poslovni pregovori" predstavlja izniman i vrijedan doprinos ukupnosti teorijskih i praktičnih znanja o najcjenjenijoj upravljačkoj i poslovnoj vještini. Ona je nastavak prethodnih autorovih napora vezanih uz promoviranje i promicanje kulture poslovnog pregovaranja na način koji doprinosi dobrobiti pojedinca, poduzeća, ali i društva općenito. Tematski i koncepcijski se nastavlja na spoznaje sadržane i u knjizi „Kompletan pregovarač/ Umijeće principijelnog pregovaranja", ali ih na zanimljiv način produbljuje, proširuje i približava recentnoj poslovnoj praksi.

Dr. sc. Branko Vukmir, profesor Pravnog fakulteta u Zagrebu, odvjetnik -suradnik u INGRI

Goran Tudor ponovno je obogatio našu literaturu o umijeću pregovaranja. Ovaj put je pažnju posvetio "velikim" pregovorima, iako, kako ističe, ni "mali" nisu manje važni. Svoja je izlaganja podijelio u logične cjeline u kojima čitatelji nalaze odgovore na sva pitanja karakteristična za različite faze pregovora - od pripreme do sporazuma. Posebno je zanimljiv dio o slaganju tima za pregovore i o glavnim osobinama pregovarača. Očekuje se da pregovarači paze da budu vjerodostojni, razboriti i uporni, da imaju taktički plan pregovora, ali da se ne služe „nečasnim taktikama". Za sve one koji sudjeluju u pregovorima ili imaju utjecaj na stvaranje pregovaračkih timova, ova je knjiga nezaobilazni priručnik.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing