RSS
Newsletter
Prijavi se!
VODIČ ZA RAZUMIJEVANJE PODUZETNIŠTVA

VODIČ ZA RAZUMIJEVANJE PODUZETNIŠTVA

Autor-i: Bebek, Sandra; Santini, Guste
Tematsko područje: Poduzetništvo
Broj stranica: 140
Uvez: Meki uvez
Godina izdanja: 2009.
Kataloška cijena: 0.00 kn
Internet cijena: 0.00 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručno-popularna
  • Stil pisanja: lagan, zanimljiv
  • Slikovni materijal: dijagrami, tablice, lagane ilustracije, fotografije kolor, puno
  • Podrška zanimljivosti: citati
  • Podrška lakoj primjeni: upute, savjeti, primjeri
  • Značaj na tržištu: uobičajen
  • Opseg bibliografije: nema

CIJENA: 100,00 Kn

AKCIJA: 50,00 Kn 

Iz sadržaja: 

Predgovor/ 1. Osnove i značajke poduzetništva/ 1.1. Pojmovno određenje poduzetništva/ 1.2. Pravni oblici registriranja poduzetništva/ 1.2.1. Karakteristike mkalih poduzeća/ 1.3. Prednosti i nedostaci poduzetništva/ 1.4.  Poduzetnik/ 1.4.1. Vrste i tipovi poduzetnika/ 1.4.2. Poduzetnička sposobnost/ 1.5. Ključni faktori za uspješno vođenje malog poduzeća/ 2. Od ideje do profita/ 2.1. Početak od nule/ 2.1.1. Poslovni plan/ 2.1.2. Odabir imena i lokacije poduzeća/ 2.1.3. Osnivanje – postupak i troškovi registracije/ 2.1.4. Financiranje – vlastiti kapital naspram tuđeg kapitala/ 2.1.5. Likvidacija poduzeća/ 3. Vođenje i razvoj malog poduzeća/ 3.1. Poslovno planiranje/ 3.1.1. Faze procesa planiranja/ 3.2. Organiziranje i rukovođenje/ 3.3. Računovodstvo i financije/ 3.3.1. Financijska izvješća/ 3.3.2. Analiza financijskih izvješća/ 3.4. Marketinške aktivnosti/ 3.4.1. Marketinški splet/ 3.5. Porezne obveze i prava u poduzetništvu/ 3.6. Sustav upravljanja kvalitetom/ 3.7. Upravljanje rizikom i osiguranje/ 4. Na kraju zapamtite – vaše poduzeće nije vaš život 

O knjizi: 

Ovaj vodič vodi vas u uzbudljivi svijet poduzetništva, nudeći jednostavna objašnjenja i poruke koje će vam koristiti, bilo da već imate ili tek želite imati vlastito poduzeće. Uz obilje živopisnih ilustracija, aforizama, izreka, i filozofskih misli koji prate tekst, vjerujemo da će vam biti zanimljiv za čitanje.
Vodič je strukturiran tako da slijedi uobičajeni poduzetnički put, posvećujući posebnu pažnju njegovoj početnoj fazi, jer tek nakon registriranja poduzeća ili osvajanja prvih kupaca nastaju pravi problemi i dileme. Neke od njih uspjet ćete riješiti zahvaljujući velikom trudu i naporu, neke zahvaljujući talentu ili znanju, no s najvećim brojem tih problema nećete se znati uspješno nositi. Ovaj vodič nudi vam provjerene odgovore o tome kako trebate razmišljati o sebi i o svom poduzeću i koje su to aktivnosti koje će omogućiti preobrazbu vašeg poduzeća u učinkovitu organizaciju.
Kao dobar prijatelj, ovaj vodič pomoći će vam da ne postanete žrtva pretpostavke da je razumijevanje stručne strane posla sasvim dovoljna kvalifikacija za vođenje poduzeća koje taj posao obavlja, što je glavni uzrokpropasti mnogih poduzeća. Napisan je od srca, u nadi da će vas potaknuti na daljnje izučavanje poduzetničke problematike.
 

 

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing