RSS
Newsletter
Prijavi se!
ZNANSTVENA, ZNANSTVENOSTRUČNA I STRUČNA PISANA DJELA

ZNANSTVENA, ZNANSTVENOSTRUČNA I STRUČNA PISANA DJELA

Autor-i: Zelenika, Ratko
Tematsko područje: Ostalo
Broj stranica: 450
Uvez: Tvrdi uvez
Godina izdanja: 2011.
Kataloška cijena: 400.00 kn
Internet cijena: 376.00 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna, znanstvena - udžbenik
  • Stil pisanja: čitanje zahtijeva koncentraciju
  • Slikovni materijal: dijagrami, tablice, malo, sheme
  • Značaj na tržištu: spoj znanja i iskustva
  • Prvenstveni čitatelji: svi koji se bave obrazovanjem, studenti
  • Opseg bibliografije: srednji
Iz sadržaja:
 
U prvom dijelu, UVODU, formuliran je znanstveni problem istraživanja, projektni zadatak i objekti istraživanja, postavljena je znanstvena hipoteza i pomoćne hipoteze, navedeni su svrha i ciljevi istraživanja, ocjena dosadašnjih istraživanja, navedene su znanstvene metode te obrazložena struktura znanstvene knjige i sveučilišnoga udžbenika.
 
TEMELJNE ODREDNICE PISANIH DJELA naslov je drugoga dijela. U dvije tematske jedinice predstavljeni su rezultati istraživanja, i to: pojam i temeljne odrednice pisanih djela te klasifikacija pisanih djela. 
 
Nakon teorijske platforme o najvažnijim pisanim djelima, u trećem dijelu naslova ZNANSTVENA PISANA DJELA – INTELIGENTNA ARHITEKTURA OBRAZOVNE I ZNANSTVENE INDUSTRIJE,  tajne o znanstvenim djelima elaborirane su u dvije tematske jedinice: pojam, obilježja i važnost znanstvenih djela te klasifikacija znanstvenih djela.
 
Ciljano je posebna pozornost posvećena četvrtome dijelu: ZNANSTVENOSTRUČNA PISANA DJELA – MOZAIK GLOBALNE RIZNICE ZNANJA. U ovome dijelu nakon definicije pojma, značajki i važnosti znanstvenostručnih pisanih djela i njihove klasifikacije, osobita je pozornost posvećena sveučilišnim udžbenicima kao temelju izvrsnosti obrazovnih industrija i obrazovnih sustava.
 
STRUČNA PISANA DJELA – PLATFO-RMA OBRAZOVANJA I OPISMENJAVANJA INTELEKTUALACA naslov je petoga dijela. U tome se dijelu definira pojam stručnoga djela, dokazuje važnost stručnih djela te obrazlažu najvažnija djela koja je primjereno klasificirati u skupinu stručnih pisanih djela. Namjerno je osobita pozornost posvećena recenzijama.
 
Na kraju svakoga dijela navedena su sva važnija  Pitanja za raspravu i ponavljanje na koja su dani odgovori u dotičnome dijelu. Takvih je pitanja u ovoj znanstvenoj knjizi i sveučilišnome udžbeniku navedeno 555.
 
 Da bi se određene postavke što zornije ilustrirale, u tekst ovoga dijela inkorporirano je: 5 tablica, 6 grafikona, 8 shema, 15 različitih primjera i više stotina pravila, modela, rješenja, prijedloga i savjeta. Svi ti primjeri, pravila, modeli … mogu mladim i neiskusnim istraživačima, znanstvenicima, nastavnicima, intelektualcima … pružiti dragocjenu intelektualnu logistiku pri kreiranju i pisanju znanstvenih, znanstvenostručnih i stručnih djela.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing