RSS
Newsletter
Prijavi se!

NEŠTO JAKO DOBRO. BAŠ ZA DUŠU! (53)

ZAHVALNOST I VOĐENJE DNEVNlKA ZAHVALNOSTI

Ne mogu vam u nekoliko časaka reći ništa što bi vam pomoglo da se na brzinu obogatite. Ali, mogu vam reći kako da se osjećate bogatim, što je po mom iskustvu mnogo bolje nego biti bogat. Budite zahvalni, pokažite zahvalnost. I to je jedini potpuno pouzdani način da se usput obogatite. Bob Stein

Opširnije>>

RAD ZA SREĆU DRUGIH ILI - SVEĆENIČKI MARKETING

Župna zajednica Willowcreek Community Church, u Južnom Barringtonu, nadomak Chicaga, dobila je titulu najveća lokalne crkvene zajednice u SAD-u jer je dosegla brojku 13.000 aktivnih župljana. A sve je to stvoreno u samo 15 godina rada, u drugoj polovici 20. st., od ruku i srca novog mladog svećenika Billa Hybels, pokretača svega.

Opširnije>>

MIRNO TEKU RIJEKE

Pokušajte nacrtati i doživjeti čovjeka - autora, samo kroz naslove tekstova koje je on pisao za skladbe: Mirno teku rijeke, Oko jedne hiže navek tići lete, Zalij to cvijeće suzama sreće, Bit ćemo dobri jednog dana, Proplakat će zora, Kad se male ruke slože, Maslina je neobrana... Kakav može biti čovjek koji ih potpisuje? Romantičan, human, dobar... sigurno i jednostavan, skroman. Da, taj autor tekstova bio je - Drago Britvić.
Britvić je bio rijetko sjedinjenje plementitosti, skromnosti, stvaralaštva, poduzetnosti i praktičnosti. Britvićeva životna misija bila je istovremeno biti:

Opširnije>>

STAROGRČKI TALES OD MILATA, UTEMELJITELJ FILOZOFIJE

STAROGRČKI TALES OD MILATA, UTEMELJITELJ FILOZOFIJE

Tales, strastveni znanstvenik, fizičar, astronom i matematičar iz grada Milata u Grčkoj (7-6. st. pr. Kr.) nije se nimalo obazirao na pitanja dnevnog života, novac, status, "karijeru", pa ga ni stvaranje obitelji nije brinulo. Na stalna navaljivanja majke: "Kad ćeš se oženiti?", dugo je odgovarao: "Nije mi još vrijeme". U kasnijim godinama bi rekao: "Majko, nije mi više vrijeme."

Opširnije>>

EDMUND HILLARY, HEROJ MT. EVERESTA I LJUDSKOSTI

EDMUND HILLARY, HEROJ MT. EVERESTA I LJUDSKOSTI

Tko će živjeti dugo? Osoba koja se uspije popeti na Mt. Everest ili ona koja omogući gradnju 30 osnovnih škola? Hmm. A što ako to učini ista osoba? To se dogodilo lordu Edmund Hillaryju! Obje slike su ušle u njegov spomenar. Baveći se nesvakidašnjim (a bio je posve običan i jednostavan čovjek), navršio je sretnih 88 godina?

Opširnije>>

ŽELJA

Kad bih imao jednu malu, malenu kućicu.

Kad bih u njoj imao jedan mali tepih

I kad bi sve to bilo moje.

 

Opširnije>>

Nešto jako dobro.Baš za dušu: PAČJA ŠKOLA ZAJEDNIŠTVA I TIMSKOG RADA

Kad sljedeći put ugledate jato pataka kako u obliku slova „V" leti prema jugu, do mjesta gdje će prezimiti, sjetite se i pravih razloga takvog rasporeda.

Znanstvenici su o patkama otkrili toliko toga lijepog da bismo svi trebali odmah krenuti u „timsku pačju školu".

Fantastično!

Opširnije>>

NEŠTO JAKO DOBRO. BAŠ ZA DUŠU! Dobročinstvo kao izvor sreće!

Već nekoliko godina znam jednu plemenitu ženu, Slavonku koja, iako posve situirana i životno sređena, pomaže staricama u kućanstvima, čini im ugodno društvo u njihovu siromašnome samačkom životu, donosi im kolača za blagdane. Žena se zove Štefica.
Pa zašto to radi?

Opširnije>>

MOJ SVIJET, TVOJI SVIJET

MOJ SVIJET, TVOJI SVIJET

Moj svijet je kao park u
Proljeće, prepun najljepših boja.
Moj svijet je kao livada,
Puna zelenih trava, veselih
Leptira i marljivih pčela roja.

Opširnije>>

MOŽDA KRIJESNICE ZNAJU

MOŽDA KRIJESNICE ZNAJU

Svako se malo uhvatim kako se vraćam nekim starim filmovima i knjigama. Ne znam je li to znak starenja ili ne, ali me uvijek iznenadi i fascinira kako to da u jednome Grku Zorbi, Amarcordu, Sto godina samoće, Proroku... stalno otkrivam nova značenja, poruke.

Opširnije>>

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing