RSS
Newsletter
Prijavi se!

NEŠTO JAKO DOBRO. BAŠ ZA DUŠU! (53)

ČOVJEČE, SVE VEĆ IMAŠ!

ČOVJEČE, SVE VEĆ IMAŠ!

Dragi čovječe,
Sve je položeno u tvoje ruke,
Povjeren ti je sav život.
Mogao si biti vrtlar u raju u kojem za tebe besplatno cvate samo cvijeće.

Opširnije>>

KRENUO RATAR... IZABERI SVOJ SMJER !

KRENUO RATAR... IZABERI SVOJ SMJER !

Bio jednom neki seljak koji je svojoj ženi rekao da će sutra preorati polje. Ujutro sjede za traktor, ali otkri da nema dovoljno goriva. Krenu u trgovinu i usput opazi da pilići nemaju hrane. Uputi se prema spremištu da im donese malo kukuruza. No, pogled mu zape za vreće krumpira razbacane po podu i to ga podsjeti da krumpire treba poprskati.

Opširnije>>

DUGO PUTOVANJE PO DOBAR SAVJET

RAZMISLI ČEŠĆE. TKO SI, ŠTO ŽELIŠ?
Jednom američkom menadžeru iz Kalifornije iznenada je ponuđen novi posao. Neodlučan što da učini, nazvao je svog prijatelja, savjetnika za poslovne karijere u New York, s druge strane Amerike. "Volim svoj posao i ti znaš da mi je u ovoj tvrtki bilo odlično", rekao mu je. "Ali, ovakvu je ponudu doista teško odbiti. Ne znam što i kako odlučiti".

Opširnije>>

KRISTOFOR KOLUMBO, PODUZETAN I SRETAN

KRISTOFOR KOLUMBO, PODUZETAN I SRETAN

Kristoforo Kolumbo koji bijaše Italijan, pomorac i istraživač, za života nije doživio ni čast, a kamoli slast (pa naravno, dodati ćemo). Rođen 1451., umro je nakon svojih 55 godina, jadan uvjeren kako je na svojim dalekim putovanjima stigao samo do nepoznatih predjela Azije. Još manje je slutio kako će se nakon njega, Kolumba, izmjeniti cijela gospodarska, pomorska i politička slika svijeta.

Opširnije>>

JOHN ROCKEFELLER NAKON 53.

John Rockefeller, naj-bogataš svog i skoro svih doba, uspio je u poslu zahvaljujući teškom radu i čvrstim crtama svoje ličnosti. Već kao momak od 23 godine zaradio je svoj prvi milijun dolara, a u 43. posjedovao je najveću ondašnji svjetsku tvrtku - naftnu kompaniju Standard Oil. Iz poduzetničkog razdoblja njegova života, koje je trajalo od 22. do njegove 53. godine, suradnicima su u sjećanju ostale tri njegove crte - radoholik, beskrupulozni šef i paranoik.

Opširnije>>

SAN O ŠEFU S PRAVIM LJUDSKIM LIKOM

SAN O ŠEFU S PRAVIM LJUDSKIM LIKOM

SAN O ŠEFU S PRAVIM LJUDSKIM LIKOM  

Bio jednom jedan kralj dobrog srca. Jednom prilikom trebalo je da održi važan govor u velikoj dvorani. Kad je stigao, vidio je da su vrata zatvorena, a čuvar leži pred vratima i spava. Kraljevi dvorjani, prijatelji i obožavatelji se razbjesniše. Ali, što je šef učinio?

Opširnije>>

KAKO SE ADAPRIRATI (Idealna kvaliteta življenja, ako hoćeš)

Jedan talijanski časopis raspisao je natječaj za najbolji prikaz izvorne kvalitete života. Pobijedila je priča, odnosno model jednog čitatelja iz Genove. Prenosimo ga u izmjenjenom izdanju, kako nama paše. Najbolji dio priče je:

 

Opširnije>>

GERSHWIN - POSAO ŽIVOTNOG SMJERA

Budi što jesi. Postani što možeš postati. Preuzmi mjesto koje zavređuješ.
Jer odgovoran si izraziti svoj talent, upotrijebiti sve svoje vrijednosti, usavršiti sve ono što nije savršeno.
Odgovoran si navijestiti svoja htijenja, i zajedno s drugima, u harmoniji zajedništva, gdje se svatko dobro vidi.
Ostvariti najviše i sebi i drugima.

(natpis na kamenoj ploči na portugalskom ljetnikovcu)
Opširnije>>

KIŠA NA JADRANU, JA U ZAGREBU JAKO LOŠE (METEOROPAT)

KIŠA NA JADRANU, JA U ZAGREBU JAKO LOŠE (METEOROPAT)

Evo još jedne priče za dušu. Duša će vam se olakšati, kad je pročitate.
Radna učinkovitost ovisi i o vremenskim prilikama (Ha, još jedan izgovor!). Kod nekih ljudi, izrazitih "meteoropata", taj utjecaj može biti golem. Vremenske turbulancije, praćene naglijim promjenama temperature (nailazi hladna fronta), pritiska, vjetrova (dolazi južina) i ionskih karakteristika, dolaze također pod lupu, želimo li održavati primjerenu učinkovitost na poslu.

Opširnije>>

SANTIAGO POSTAJE TRGOVAC

SANTIAGO POSTAJE TRGOVAC

(prema romanu ALKEMIČAR)
Čekajući karavan za Egipat u kojem je kanio pronaći blago piramida, Santiago je dane provodio u gradu na rubu pustinje. Jednog jutra mladić naiđe strmom ulicom do trgovine kristalom....

Opširnije>>

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing