RSS
Newsletter
Prijavi se!

TEHNIKE ZA VAŠ DALJNJI RAZVOJ

VRIJEME ČEKANJA POKLONITE SEBI !

Parola "vrijeme je novac" ne gubi vrijednost. Ali, vrijede i neke novije. Vrijeme je više od novca.

Jer, svo naše vrijeme je - preostalo vrijeme. Zato ćemo sad okrenuti medalju na drugu stranu. Pojavi li nam se nešto slobodnoga vremena, nećemo ga pretvarati u rad. Učinit ćemo si nešto baš suprotno od onoga što suvremena kultura „stalnoga rada, žrtvovanja i zanemarivanja sebe" nalaže. Rada vam je dosta. Posvetit ćete neko vrijeme sebi, svom duhu i tijelu. Dakle, što možete raditi dok nešto čekate, dok vas drugi voze, dok se dosađujete?

Opširnije>>

TOPLINA U LJUDSKOJ KOMUNIKACIJI

Svojedobno provedeni eksperiment dokazao je važnost topline i pažnje u međuljudskim odnosima na poslu, na pomalo neočekivani način.

Odvijao se u javnoj knjižnici, u dvije faze. U prvoj je od knjižničarke traženo da s posjetiteljima bude korektna, ali neka im ne posvećuje osobnu pažnju (da bude «suhi profesionalac»). Trebala je biti „poslovna", neutralna i zatvorena, bez znakova osobne topline, poput pogleda u oči, osmijeha, vedrine, fizičkoga dodira...

Opširnije>>

TEHNIKE ZA VAŠ DALJNJI RAZVOJ: Popravljanje negativnih osjećaja u uredu

Kad organizaciju prožima stanje prevladavajućih negativnih emocija, poput tjeskobnosti, ljutnje, frustiranosti i depresivnosti, stvari se zbilja kompliciraju. Sivo postaje sve tamnije, do crnog. Opširnije>>

KAKO SAM PAO NA ISPITU ZA MENADŽERA

Jedna ljubazna riječ može grijati tri zimska mjeseca.
Japanska poslovica

Diplomirao sam na Fakultetu za menadžment. Bio sam vrlo ozbiljan student i savjesno se pripremao baš za svaki ispit. Ali jednog sam se jako bojao. Bio sam tako sretan kad sam, otvorivši kovertu i čitajući na brzinu dobivena pitanja, vidio da skoro na svako znam odgovoriti. No zadnje pitanje me iznenadilo. Glasilo je: «Znate li kako se zove čistačica na ovom fakultetu?».

Opširnije>>

NEĆU ODUSTATI!

NEĆU ODUSTATI!


Danas ću, sutra ću... ma nema veze!

Većina želja i osobnih odluka ostaje neizvršena. Takvi smo. Rastegnemo feder, euforično se nadmemo ... i, potom, sve se brzo vrati u opuštajuću normalu. Ne pušimo -15 dana, ubitačna dijeta - 20 dana, hobi - 100 dana, mijenjamo partnera - 1000 dana. Sve slično! Možda je problem u tome što si ne osiguramo snagu i podršku za fazu provedbe. Zig Zigler navodi da samo 3% ljudi planira. Majda Rijavec podsjeća da 75 % osobnih odluka donijetih uz Novu Godinu, biva zaboravljena već do 1. veljače.

Opširnije>>

OPTIMISTI PUNO BOLJE USPIJEVAJU!

OPTIMISTI PUNO BOLJE USPIJEVAJU!

 

Pitanje glasi: Što biste kod sebe izmijenili ako bi vam dali da između više mogućnosti birate jednu? Ponuđene su vam ove mogućnosti promjena:

1.Pesimizam u optimizam
2.Tradicionalna u laku, mediteransku prehranu
3.Nepokretnost suvremenog čovjeka u aktivnu rekreaciju.

Opširnije>>

TEHNIKE ZA VAŠ DALJNJI RAZVOJ: Naspavani na posao?

Probudivši se iz stoljetnog sna, Trnoružica je bila sjajno raspoložena.

Zbog poljupca divnog kraljevića? Ne, zbog toga što se tako dobro naspavala. Tako bar tvrde spavalice.

Opširnije>>

IDEALNA KVALITETA ŽIVLJENJA – RECEPT ZA DUŠU

Jedan talijanski časopis raspisao je natječaj za najbolji prikaz izvorne kvalitete života. Pobijedila je priča, odnosno model jednog čitatelja iz Genove. Prenosimo je da biste je mogli "kopirati". Njezin bolji dio je:
Opširnije>>

TEHNIKE ZA VAŠ DALJNJI RAZVOJ: Mreže poznanstava u životu

Prema nekim istraživanjima (SAD) suvremeni gradski čovjek osobno poznaje između 500 i 2500 ljudi.

 

Oni su njegov realni svijet, uz njih se veseli, tuguje, s njima radi ... To je njegova socijalna mreža koju čine - rodbina, prijatelji, poznanici, kolege, susjedi, prodavači kod kojih kupuje...

Opširnije>>

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing