RSS
Newsletter
Prijavi se!

Dobri primjeri društveno odgovornog poslovanja: DM - PRIJATELJ OBITELJI !

Dobri primjeri društveno odgovornog poslovanja: DM -  PRIJATELJ OBITELJI !

Dugi niz godina u javnim istraživanjima o poželjnosti poslodavaca u Hrvatskoj tvrtka dm zauzima čelno mjesto.

Mnoge su dobrobiti koje djelatnici dm-a uz ono standardno  u njoj ostvaruju. A veoma važno poglavlje u tome je i poštovanje obitelji zaposlenika!

Nakon niza godina predanog rada na razvoju kvalitete i širenja poslovanja, dm-drogerie markt postao je jedan od najvećih drogerijskih lanaca u srednjoj i jugoistočnoj Europi. Prva dm prodavaonica otvorena je 1973. u gradu Karlsruhe (Njemačka), a već 1976. otvorena je prva dm prodavaonica u Austriji, u Linzu. U Hrvatskoj je prva dm prodavaonica otvorena 1996. u Zagrebu. Današnji dm, sa 154 prodavaonice, rasprostranjen je po cijeloj Hrvatskoj. 
„U dm-u je čovjek uvijek ključan čimbenik poslovanja, bio on kupac ili djelatnik. dm je tvrtka koja svoj uspjeh ne mjeri samo rastom prihoda, već i kvalitetom odnosa prema ljudima. Sve to očituje se i u poslovanju tvrtke, stvarnom interesu za ljude i njihove potrebe, radu na oblikovanju sustava školovanja te poticanju svakog djelatnika da vlastitim snagama i doprinosom participira u uspjehu tvrtke.“ Tako poslovanje tvrtke dm-drogerie markta Hrvatska opisuje direktor Mirko Mrakužić.

Rukovodeći se temeljnom idejom kako je čovjek u središtu svega što čini, dm neprekidno prakticira niz pozitivnih aktivnosti, među kojima je jedna svima u tvrtci najvažnija – ona u vezi s obitelji djelatnika. 
dm u Hrvatskoj zapošljava 1 298 djelatnika. Mnogobrojnim aktivnostima želimo uljepšati život ne samo naših djelatnika nego i njihovih najbližih. Pridajemo veliku pažnju svima, a posebno trudnicama: u vrijeme rodiljnog dopusta informiramo ih o svim važnim događajima unutar tvrtke, pozivamo na sva važna događanja te im pri povratku nastojimo olakšati uključivanje u posao, a svakom novorođenčetu dajemo i poklon-bon. Djecu djelatnika pratimo tijekom njihova odrastanja – pa im tako povodom blagdana Svetog Nikole uvijek darujemo primjerene i zanimljive poklone. 
Za naše najmlađe organiziramo radionice i aktivnosti kroz projekt Kreativni dm klinci. Aktivnosti i radionice zamišljene su s ciljem da potiču kreativnost svakog djeteta, što na kraju i nagrađujemo. Aktivnosti se organiziraju nekoliko puta godišnje, na prigodne teme – od Bundevijade do Božića i Uskrsa, i to već dugi niz godina. U svakoj aktivnosti djecu iznenadimo novim kreativnim zadatkom – ponosni smo na to što ih svaki put iznova uspijemo razveseliti. Maštovitim radovima kreativnih klinaca uređujemo prostore naše centrale, kako bi svi djelatnici, a pogotovo ponosni roditelji, mogli uživati u njihovim radovima. Svaka je aktivnost popraćena tekstom i fotografijama u internom časopisuPodmornica.

Kako ostali članovi obitelji ne bi ostali zapostavljeni, svake godine organiziramo za nas poseban – Obiteljski dan. Na taj se dan okupljaju dm-ovci iz cijele Hrvatske, naravno, s članovima obitelji. Zajamčena je zabava za sve, od najmlađih do najstarijih, uz sportske igre poput badmintona, graničara, nogometa, oslikavanja lica, crtanja i mnogih drugih aktivnosti, s obiljem hrane, glazbe i poznatog dm-ovskog duha zajedništva.

Prošlih godina slavili smo Obiteljski dan na raznim lokacijama, no ove je godine taj dan bio još posebniji zbog obilježavanja 10. rođendana Upravno-distributivnog centra dm-a, gdje je slavlje i organizirano. Svi dm-ovci i njihovi mali i veliki članovi obitelji imali su priliku razgledati centralu i skladište.

Budući da zadovoljstvo djelatnika uvijek počiva i na zadovoljstvu obitelji, ponosni smo na dosadašnje djelovanje i rezultate. Cilj nam je i dalje na sve moguće načine približiti članove obitelji tvrtki i na njih prenijeti entuzijazam koji vlada u dm-u.

Nataša Odak, menadžerica u Odjelu razvoja ljudskih resursa, dm,

Travanj 2015.

 

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing