RSS
Newsletter
Prijavi se!

Društveno odgovorno poslovanje: ALLIANZ: TRENERI ZLATNOG SRCA POMAŽU DJECI S TEŠKOĆAMA U BAVLJENJU SPORTOM

Društveno odgovorno poslovanje: ALLIANZ:   TRENERI ZLATNOG SRCA POMAŽU DJECI S TEŠKOĆAMA U BAVLJENJU SPORTOM

Allianz Zagreb d.o.o. dio je vodećeg svjetskog osiguratelja, nazočnog na hrvatskom tržištu od 1999.

Danas posluje putem sedam podružnica, preko 250 zastupstava i prodajnih mjesta širom Hrvatske i tržišni je lider u segmentu životnih osiguranja

Allianz Grupa je kao globalni partner paraolimpijskog pokreta 2006. pokrenula aktivnosti osvještavanja javnosti o paraolimpizmu pod motom „Sharing Paralympic Knowledge“. U želji da iste vrijednosti prenesemo u Hrvatsku, počeli smo suradnju s Hrvatskim paraolimpijskim odborom u formi sponzorstva i realizacije projekta „Paraolimpijski školski dan“, u sklopu čega je do ljeta 2014. posjećeno preko 120 osnovnih škola i preko 50 000 djece. Cilj je projekta senzibilizirati djecu na ravnopravnost osoba s invaliditetom te smanjiti rezerviranost društva prema njihovu bavljenju sportom. Kroz priče pojedinih paraolimpijaca, djeca su posredno učila i o važnosti sigurnosnih mjera u prometu – također jednom od korporativnih ciljeva Allianza. Projekt smo nadogradili postavom predstave Zmaj s jednim krilom, prilagođene djeci predškolskog i školskog uzrasta, koja naglašava važnost prihvaćanja različitosti. U aktivnosti smo uključili i zaposlenike, kroz internu edukaciju njihove djece, izložbe fotografija s paraolimpijskih igara, obilježavanjem Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. Naši zaposlenici postali su dijelom paraolimpijskog pokreta, pa je tako ideja za police osiguranja dostupne na brajici za slijepe i slabovidne potekla upravo od njih, internim mehanizmom nominiranja ideja za unaprjeđenje poslovanja. Paraolimpijski pokret postao je dijelom korporativnih vrijednosti Allianza i postupno se utkao u sve dijelove našeg poslovanja, a iste vrijednosti nastojimo prenijeti i na hrvatske medije redovitim održavanjem radionica na temu paraolimpizma.

 

Kroz suradnju s HPO-om naučili smo mnogo o vrhunskom sportu, ali i o životu osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju. Nažalost, uočili smo da postoji dio društva kojem bavljenje sportom nije dostupno, a naše istraživanje pokazalo je kako je razlog tome dijelom neprikladna infrastruktura i nedostatak stručnih trenera, a dijelom i društvene predrasude prema bavljenju sportom osoba s teškoćama u razvoju. Stoga smo pokrenuli projekt naziva Treneri velikog srca – prvi projekt u Hrvatskoj usmjeren na razvoj sporta na lokalnoj razini za djecu s teškoćama u razvoju. U prvom koraku obučavaju se treneri, a u drugom krećemo u sportske aktivnosti u suradnji s lokalnim zajednicama. Počeli  smo s paraolimpijkom Anom Sršen i školama plivanja te ih dosad otvorili jedanaest diljem Hrvatske. Od ljeta 2014. otvorili smo i četiri atletske škole. Gradovi, udruge i klubovi počeli su se sada i sami javljati i uključivati, čime je osigurana održivost projekta u narednim godinama.

 

Treneri velikog srca priča je o iznimnim ljudima – o trenerima koji nikada neće vidjeti svjetla reflektora koja vide treneri vrhunskih sportaša „medaljaša“. Oni djeci prenose ljubav prema sportu i san da jednog dana i oni mogu postati paraolimpijci. Posvećuju im vrijeme svjesni činjenice da sport osoba s invaliditetom ili teškoćama u razvoju ne nudi adekvatnu financijsku naknadu ni status u društvu. Nošeni su željom da toj djeci omoguće ravnopravno bavljenje sportom i na taj način pridonesu njihovu zdravlju, lakšoj socijalizaciji te uključivanju u zajednicu.

Lana Zeković Mellé, voditeljica korporativnih komunikacija

Vanja Bzik, suradnica u marketingu

(objavljeno u knjizi UČINKOVITI MENADŽER 2015,

ažurirano za internetsku objavu 4.2015)

 

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing