RSS
Newsletter
Prijavi se!

KAKO PROMIJETI LOŠU NAVIKU U TRI MJESECA

Koncem internog usavršavanja grupe mlađih rukovoditelja u jednoj indijskoj banci, predavač je zatražio od svakog pojedinog sudionika da izabere naviku ili osobinu koju bi htio promijeniti u tri mjeseca. Polaznik po imenu Vishnu Prasad bio je dovoljno pošten da .....

iznese svoj veliki problem, tipičan za kulturu Indije (prema knjizi „O vodstvu", M.L. Chibbera):

„Potječem iz vrlo siromašne obitelji. Moj brat, časnik u indijskoj vojsci, uzdržavao me kad sam došao na studij u Katmandu, u Nepalu. Bio sam dobar student i mnogi od bogatijih dječaka u gradu htijeli su biti prijatelji sa mnom. No, ja sam se sramio svog siromašnog podrijetla. Tako sam počeo izmišljati idiličnu sliku o roditeljima i sebi, toliko, da mi je govorenje neistine prešlo u pustu naviku. Radi započetog podržavanja lažne slike, morao sam stalno smišljati nove i nove pričice, naposrno raditi da bih stalno prednjačio, preuzimati poslove iznad svojih mogućnosti. Duboko u sebi znam da to nije OK. Nepromišljeno sam nekad krenuo u sve to - i sad ne znam kako sa time prestati i opet započeti normalnim životom kakvim sam nekad živio. Teško mi je živjeti „umjetno."

 

Dnevnik osobnog razvoja za 3 mjeseca

Uz pomoć mentora, Prasad je postavio svoj prvi cilj: „Prestati s dvostrukim životom." Provedbena taktika glasila je: „Danas neću izgovoriti ni jednu laž." Da bi istrajao u svojoj namjeri, morao je osigurati stalni nadzor napretka, realno se suočavati s poteškoćama, planirati korake za naredni dan. Uzeo je malu bilježnicu i počeo je koristiti kao dnevnik. Na prvi list upisao je cilj. Svake je večeri razmatrao dnevna zbivanja i onda zapisivao broj neistina koje je izrekao pa i one najmanje, „nedužne". Tijekom prvih 14 dana, Prasad je ostvario prosjek neistina od tri dnevno, što se treningom stalno smanjivalo. Bio je zadovoljan pa je u dnevnik zapisao novi razvojni cilj: „Otvoreno ću priznati kad napravim grešku" (i inačice: „Otvoreno su priznati da nešto ne znam.", „Kad nešto nisam u stanju učiniti, odmah ću reći ne.") Potom je išao dalje, sve više i više, na veće stvari: „Svaki dan ću biti koristan poslodavcu." I nastavio tako dalje, iz mjeseca u mjesec osvajajući nove vještine, mijenjajući svoje kriva ponašanja. Nakon dvije godine Prasad je izabran na prestižan položaj u Hongkongu.

Na osnovama osobnog iskustva mlađim je kolegama kasnije dao ovaj niz savjeta:

Morate vjerovati o ovaj postupak. Morate misliti samo na ostvarenje cilja. Trebat ćete prebroditi najveću krizu - onu tijekom drugog mjeseca. Ne preporučam vam imati više od dva  trenutačna cilja. Morate biti realni kod usvajanja visine cilja i zadanog roka. I najvažnije, možda: svoju malu knjižicu uvijek nosim sa sobom.

G.T.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing