RSS
Newsletter
Prijavi se!

KAKO SAM PAO NA ISPITU ZA MENADŽERA

Jedna ljubazna riječ može grijati tri zimska mjeseca.
Japanska poslovica

Diplomirao sam na Fakultetu za menadžment. Bio sam vrlo ozbiljan student i savjesno se pripremao baš za svaki ispit. Ali jednog sam se jako bojao. Bio sam tako sretan kad sam, otvorivši kovertu i čitajući na brzinu dobivena pitanja, vidio da skoro na svako znam odgovoriti. No zadnje pitanje me iznenadilo. Glasilo je: «Znate li kako se zove čistačica na ovom fakultetu?».

Pomislio sam da je to sigurno neki «štos», odgovorio na sva ostala pitanja i predao svoj rad. Sav siguran, jedva sam čekao da pročitam svoje ime na popisu onih koji su položili. No, kada se na oglasnoj ploči popis pojavio, na njemu nije bilo mog imena. Pomislio sam da se radi o nekakvoj grešci i otišao do profesora.
«Da, ispit niste položili», rekao je profesor.
«Ali, odgovorio sam na sva pitanja», pobunio sam se.
«Niste odgovorili na zadnje», glasio je odgovor.
«Ali, zar je to pitanje toliko važno?, nisam mogao vjerovati svojim ušima. «Naravno da je važno», odgovorio je profesor.
«U svom poslu susretat ćete mnoge ljude. Svi oni su važni. I svi zaslužuju vašu pažnju, čak i ako sve što činite jest samo to da ih pozdravite i nasmiješite se».
Nakon stanke još je i dodao: «A znate li ime gospođe koja služi u kantini? Znate li datume rođendana vaših pet najboljih kolega s fakulteta?».

Nikad nisam zaboravio ovu lekciju. I odmah sam saznao: žena koja je održavala čistoću i koja je svaki dan bila s nama zvala se Tonka, a čovjek koji je otvarao vrata bio je Josip.

Znate li vi kako se zove osoba koja do vas svaki dan...? Koliko ste za svaku osobu uz sebe baš vi motivator - pozdravom, lijepom rječju, izrazom podrške, vedrinom, optimizmom...
To je to!

M. R.
www.manager.hr
Autorska prava pridržana.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing