RSS
Newsletter
Prijavi se!

KAKO UTJECATI DA TI ŠEF PRIHVATI IDEJU

(prilog iz priručnika - planera Učinkoviti menadžer 2008. - iz tiska 6.11.2007.)

S prijedlogom, rješenjem, idejom mora se pred šefa - da dade suglasnost, mišljenje ili donese odluku. U tom redoslijedu posla, šefu treba pomoći da brzo i kvalitetno obavi svoj dio posla, a meni da zeleno svjetlo. O čemu voditi računa?

Prije početka. Pođimo od emocija. Da li ste uzbuđeni, zabrinuti, nesigurni? Možete li uvjerljivo izraziti ideju? Razmislite i pripremite se. Da bi smanjili rizik „premijere", neki ljude načine generalnu probu za razgovor, sami pred sobom.
Početak razgovora. Traba održati kontrolu nad tijekom razgovora. Pretpostavite, ili još i bolje, dogovorite trajanje susreta. Menadžersko vrijeme je dragocjeno, a njihova pažnja kratkog daha. Ako ne uspijete izazvati pažnju nadređenog kroz 5-7 minuta, ni nećete. Prosudite i sami, što je to u vašoj ideji tako vrijedno da bi moglo zainteresirati nadređene. Kriteriji na osnovu kojih šef rado prosuđuje prijedlog su: sniženje troškova, lakoća rada, manje grešaka, motivacija zaposlenih, bolja tržišna pozicija, novi kupci.., dakle ono „od čega se živi". Ne čekajte da vam šef (po)kaže kako mu se žuri ili da ga stvar ne zanima. Jake strane prijedloga istaknite u prvi plan. Ovisno o prvoj reakciji šefa, nastavite unaprijed pripremljenom strategijom za svaki od ova tri moguća slučaja: 1) Šef se postavlja neutralno, oprezno, „vidjet ćemo", 2) Šef iskazuje odbijanje, ukazuje na negativne strane.... 3) Šef reagira povoljno za ideju i vas...
Tijek razgovora. Ne pričajte suviše. Najjači argumenti su brojke, slike, grafovi te dokazi da ideja već negdje funkcionira. Kad je tema složenije naravi, unaprijed dostavite pisanu informaciju. Ali kratku, plus prilozi, ako su potrebni. (Što će šefovima pusti materijali, prospekti, članci s interneta? Pa neće ih oni studirati; ako da, onda ne trebaju suradnike). Ideja treba biti izložena pregledno, da je svatko lako prati i o njoj prosuđuje. Ne treba pretjerivati s pohvalama ideje, ako nisu lako i brzo dokazive. Ne obećajite ništa, ako niste sigurni. Iskažite i rezervu, ako nečim sumnjate u ishod. Ako ste zašli u nedoumice, dodajte: „Provjerit ću brzo i pažljivo...". Izrazite entuzijazam, a nekad i neki kompliment timu, tvrtci, šefu.
Kraj razgovora. Ukoliko šef završi da mu se ideja čini dobrom, ali će još malo vidjeti, ne dopustite da sve ostane u zraku. Zamolite za dopuštenje da ga nazovete radi odgovora za ... dana. Ako stvar nije uspijela od prve, istražite prepreke, posložite bolje argumente i puteve koji će pomoći u novom pokušaju.
Lako je kad je ideja očito dobra. No, u ovom svijetu najmanje je stvari koje su ili bijele ili crne, a najviše je sivih. Ništa nije očito. I zato se moramo potruditi da bi drugog pridobili za ono što je nama već jasno. I to je dio našeg posla.
G.T.
Right reserved www.manager. hr

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing