RSS
Newsletter
Prijavi se!

Kolumne: NAJBOLJE UPRAVLJAJU - AMERIČKE IZVIĐAČICE

Kolumne: NAJBOLJE UPRAVLJAJU -  AMERIČKE IZVIĐAČICE

Peter Drucker smatra se najvećih najvećim analitičarem I vizionarom modernog menadžmenta.

Drucker je  otac teorije modernog menadžmenta, kao što je Alfred Sloan, dugogodišnji slavni direktor General Motorsa iz dvadesetih i tridesetih godina 20. st. -  prvi veliki praktičar modernog menadžmenta.  

Drucker je poznavao i izučavao mnoge slučajeve dobrih I loših vođenja velikih organizacija. Ukazivao na preporučive modele, predviđao trendove menadžmenta i za 15 godina unaprijed. Zanimljivo je da je Drucker model idealnog načina upravljanja organizacijom pronašao  u neprofitnom, „civilnom” sektoru društva kojeg je jako cijenio. Još 80-ih godina najbolje vođenom organizacijom u SAD proglasio je Žensku izviđačku udrugu (Girl Scout of America). O njima je pisao i u knjizi Upravljanje neprofitnim organizacijama (1990.) i kasnije u knjizi Upravljanje u budućem društvu (moguće nabaviti  kod nas - nakladnik M.E.P., www.manager.hr).

Ta izviđačka organizacija okuplja 3,5 milijuna članova i ima 6000 plaćenih službenika i čak 750.000 volontera - aktivista. Za Druckera  ona je ideal upravljanja po mnogo čemu, toliki da bi trebala biti uzor velikim tvrtkama i svjetskom biznisu.

 

Prvo, svi u njoj znaju koja je misija organizacije i bez rezervi su joj osobno predani. Uživaju u služenju svojoj organizaciji i njezinon doprinosu društvu. Jedna od potpredsjednica velike reginalne banke istovremeno je u njoj vršila i dužnost predsjedavajuće  Pokreta za očuvanje prirode od čovjeka, jednog ogranka unutar udruge. Kad ju je Drucker upitao zašto se prihvatila tako teškog dodatnog posla odgovorila je: “Sigurno je da banka ima svoju misiju. Međutim, banka nije baš sigurna kako doprinosi društvu. U Pokretu za očuvanje prirode točno znam čemu služim”.

 

U toj udruzi svaki rukovoditelj sam predlaže svoje ciljeve, a usaglašavaju se zajednički. Sami inzistiraju na tome da se njihov rad i učinci ocijene barem jednom godišnje i preispitaju u odnosu na ciljeve. I uvijek su suglasni s time da ih organizacija premjesti na druge poslove ako se pokaže da nisu u stanju ostvarivati zadaće i davati očekivani doprinos . No, ti ljudi očekuju i da se nadređeni sa njima savjetuju kod donošenja odluka koje utječu na njihov rad i doprinos. Očekuju mogućnosti za napredovanje, priliku da preuzmu teže zadatke i veće odgovornosti. I neprestano uče, veliki trud i vrijeme ulažu u sbe  - indivudualno, u timu, kroz posao, na radionicama.

 

“Izobrazba, Izobrazba, Izobrazba.”, ponovio je Drucker, odlazeći  oduševljen iz Američke udruge izviđačica.

Goran Tudor

Fotografija : pixabay.com 

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing