RSS
Newsletter
Prijavi se!

NEĆU ODUSTATI!

NEĆU ODUSTATI!


Danas ću, sutra ću... ma nema veze!

Većina želja i osobnih odluka ostaje neizvršena. Takvi smo. Rastegnemo feder, euforično se nadmemo ... i, potom, sve se brzo vrati u opuštajuću normalu. Ne pušimo -15 dana, ubitačna dijeta - 20 dana, hobi - 100 dana, mijenjamo partnera - 1000 dana. Sve slično! Možda je problem u tome što si ne osiguramo snagu i podršku za fazu provedbe. Zig Zigler navodi da samo 3% ljudi planira. Majda Rijavec podsjeća da 75 % osobnih odluka donijetih uz Novu Godinu, biva zaboravljena već do 1. veljače.

> Ubuduće probajte s nekom od ovih tehnika (i sretno):

Podsjetnik. Sa sobom, u novčaniku, nosite karton (5x7 cm) s ciljevima. Ako je kreditna kartica važna stvar pa uvijek mora biti na dohvat - i podsjetnik s ciljevima je važan, zar ne? (a ne stvara minus na računu!).

Gradite ozračje predanosti cilju. Kad ujutro otvorite oči - tekst ciljeva već je na zidu sobe - kao stalna parola ili veseli plakat.

Zapišite svoje odluke, ciljeve (s rokom)! Ovaj «papir - obećanje sebi» stavite u kuvertu s natpisom «Otvoriti za 90 (180) dana».

Povjerite se! Osobi koja vas razumije, obećajte: «Do 1. svibnja, ja ću...». Ustvari, obećanje dajete sebi, pred svjedokom. To ima snagu.

Osobna ili grupna potpora sa strane. U knjizi «Poduzetničke tehnike», autorica Debra K. Traverso (MEP) kaže kako ni jedna poznata osoba u biznisu, sportu, na estradi u SAD-u ne bi uspjela da nije imala svoga «trenera». Ta osoba vas prati, kontrolira u hodu, pomaže da ustrajete, savjetuje vas. Ovakvi treneri vrhunski su profesionalci, no redovita potpora može se naći i kod prijatelja, člana obitelji, kolege. Zna se da moderni život otuđuje čovjeka; usamljen je, a nije sam. Pokret za osobni razvoj «Landmark», posebno popularan u V. Britaniji, preporuča da se život svladava u timu. Tri bliske osobe zajednički pomažu i snaže jedna drugu - na tjednom sastanku, jedan sat. Čuje se što je tko napravio, vidi se kad je u krizi, pomogne mu se da svlada dileme.

I na kraju, tjedno razmišljanje. Ovih 30-ak minuta vikendom, poklonjenih sebi, nemaju zamjene! Godišnji «trošak» od 30 sati može donijeti - sretne godine!


K.P./G.T.
www.manager.hr
Samo za osobnu uporabu! Autorska prava pridržana.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing