RSS
Newsletter
Prijavi se!

NEŠTO JAKO DOBRO. BAŠ ZA DUŠU: Željela bih ovakav život, kad bih ...

NEŠTO JAKO DOBRO. BAŠ ZA DUŠU: Željela bih ovakav život, kad bih ...

Pismo objavljeno u časopisu "Association Humanistic's Newsletter" i nakon toga u stotinama knjiga diljem svijeta glasi:

«Kad bih mogla ponovno živjeti od početka, usudila bih se činiti više pogrešaka. Opustila bih se. Dobro se razgibala. Bila bih manje pametna. Manje toga bih shvaćala ozbiljno. Više bih riskirala. I mnogo više putovala. Uspela bih se na više planina i preplivala više rijeka. Jela bih više sladoleda, a manje graha i mahuna. Možda bih imala više nevolja, ali bih imala manje izmišljenih problema.

Znate, ja sam jedna od onih koje sat za satom, dan za danom, žive razumno i pametno. Oh, da, i ja sam imala «svojih trenutaka», i kad bih sad krenula ispočetka, takvih bi trenutaka bilo više.
Nije li to predivno? Samo trenutci, umjesto da tolike godine živite prema unaprijed postavljenom satu. Ali, to me smirivalo.
Oduvijek sam bila jedna od onih koje nikada i nikamo ne idu bez termofora, termometra, kabanice i padobrana. Kad bi mogla sve to ponoviti, putovala bih s manje opreme; putovala bih znatno više.
Kad bih mogla živjeti ispočetka, počela bih bosa hodati ranije u proljeće i obuvati cipele u kasnu jesen. Češće bih odlazila na ples. Češće bih se vrtjela na vrtuljcima. Češće bih bila s tratinčicama. Kad bih mogla, sigurno bih živjela... Da sam na početku...».

Nadine Stair, 84 godine

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing