RSS
Newsletter
Prijavi se!

EKO, EKO - PRESTALI SMO BRATI KUKURIJEKE

Možda ne možete promijeniti čitav svijet, ali kada promijenite svoj, učinili ste golem korak.

U rano proljeće raste kukurijek. Često smo brali to nježno cvijeće i donosili u naše kuće, kao da je riječ o njegovu prirodnome obitavalištu. Ubrzo bi uvenulo. Ljepota žuto-ružičasto-smećkastih tonova nestala bi, možda iz prkosa.

 

U Dubrovniku, u veljači, za proslave sv. Vlaha, otkinuli smo rascvjetane grančice sa stabala mimoze. Plahe, žute, mekane loptice, usahnule su za samo nekoliko sati.

 

Livadu, još pokrivenu snijegom, obojili su maleni nježnoljubičasti cvjetovi šafrana. Ubrali smo ih puna naručja, za svaku djevojku i susjeda u ulici - po jedan buket!

 

Sva je ta ljepota uvenula, rasula se, sasušila... Nešto veličanstveno, pretvorilo se u ništa.

 

Tko je jednom šetao uz obalu Limskog kanala u ožujku, cijeloga se života sjeća prizora s mnoštvom divljih anemona na zelenom sagu. Nismo ih ubrali. Bilo nam je nekako žao.

 

Sad smo odrasli. Više ne beremo cvijeće, već uživamo s njim i u njemu. Uživamo svaki trenutak kojeg provodimo u prirodi. Ni jedan divlji cvijet nismo ubrali već 60 mjeseci!

 

Divlji karanfil i divlji zumbul - i dalje su naši. I onda kad su ostali na slobodi, čudesni u svojoj nježnoj ljepoti. Pogotovo tada. Oni su, poput nas, dio prirode.
Zamislite da neko cvijeće dođe i ubere - nas.
Sad smo baš odrasli.

 

 

K.P./ G.T.

Sva prava pridržana.

www.manager.hr

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing