RSS
Newsletter
Prijavi se!

ANITA RODDICK - POSVEĆENA SVOJOJ IDEJI

Osnivajući lanac prirodne kozmetike, The Body Shop, Anita Roddick je krenula sa samo dvije trgovine. I da je imala jednu, izgleda, bilo bi dovoljno. Sva predata svom naumu, radila je ogromnom energijom. U trenucima pokretanja i uhodavanja novog posla to je uvijek najvažnije. Njezina priča:

"Poslovni ljudi s pravom kažu da je u trgovini lokacija "sve". Nažalost, u početku, ja sam si mogla priuštiti samo pokrajnje ulice. Jedino od moje zgrade što se iz centra Chichestera moglo zamijetiti bio je njezin šiljati krov. Morala sam nešto smisliti i dovesti potencijalne kupce k nama. S tim na umu, jednog sam dana uzela ljestve i nekoliko kanti boje te po krovu oslikala ogromne šarene cvjetove. Drugom prilikom znala sam ulicom poprskati parfem da bi ljudi, "njuškajući" i slijedeći taj miris, pronašli put do naše prodavaonice. Potom sam u Americi pronašla neki stroj za pravljenje mjehurića, u koji sam stavila pjenušavo ulje za kupanje na koji se način ispred moga dućana proizvodila ogromna količina mjehura. Po meni, pojam gerila marketinga stvarno postoji.
Ja sam svoj cilj zavoljela i zdušno na njemu radila. Tako je i danas, nakon trideset godina."
Kako je vrijeme prolazilo Anita Roddick se polako odvajala od "poslovnog dijela" svog posla i sve više se vezala za njegovu etičku stranu. Postala je borac za zaštitu prirode, zaštitnik obespravljenih, promicatelj fer biznisa i fer trgovine (gdje razvijene zemlje neće nemilice iskorištavati siromašne zemlje Azije i Afrike). Postala je "zaštitni znak" humane, moderne poslovne osobe.

(prema knjizi "Dvanaest slavnih menadžera - poduzetnika", J. Crout & C. Lynne, MEP Consult, Zagreb)

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing