RSS
Newsletter
Prijavi se!

Nešto jako dobro, baš za dušu: POZIV - ŠETAJUĆI UZ MORE, DA DUŠA TREPERI

Nešto jako dobro, baš za dušu: POZIV - ŠETAJUĆI UZ MORE, DA DUŠA TREPERI

S malo samodiscipline svakom svom danu možemo dodati nešto vedre boje. Žute, roze, modre, nježne, blage, kako priroda to već naslika. I zapravo, to bi nam mogla/ morala biti stalna zadaća. Jer negativne i naporne misli tu gore povrh  očiju roje se i roje, a loše vijesti iz okruženja bombardiraju. Bliskost s prirodom iscjeljuje! Zato... nađite „ritualnu“ stazu za dnevnu ili tjednu šetnju. I ja sam.


Jedna takva, među najljepšima na Jadranu i šire, jest Šetalište cara Franje Jozefa II , popularno  Lungo mare, koje vijuga povrh obalnih hridi od Opatije pa do Lovrana –  sedam kilometara. Bilo kad, i kako bilo, probajte ishodati te kilometre užitka. I sigurno ćete se, kao i ja, često tamo vraćati, uvijek, uvijek kad uzmognete - toj čaroliji šetnje koju su prve okušale lijepe i bogate bečke dame  iz 1895., jer za njih ju je car sagradio. A sad je staza nama data. S jedne klupe na tom putu – uz Iku, snimio sam i fotografiju usamljenog ribarskog čamca u suton, a Rijeka otpozadi blista (pogledajte na Facebook-u). Na takvoj se klupi obično dugo ostane!

Ili, druga staza. Ona od Rovinja, preko Zlatnog rta, pa dalje do naselja Villas Rubin, kroz stoljetnu park-šumu, makadamskim putom 15 km uz more (iznajmite bicikl – i društvo će vam činiti mnoštvo biciklista, na tisuće njih, ... doslovce).

Ili treća, koja me opet obliva blagošću - ona naokolo najvišeg istarskog svjetionika, u Savudriji.

Ali... vi možda imate neke svoje „čudesne“ šetnice – uz Zadar, Makarsku, rijeku Savu ... , Javite da iskušamo i razmjenimo sve te sreće.

Tko hoće, nađe zgode i vrijeme za sve. Sreća rijetko nailazi tek tako, sama, ali se zato često da dozvati, izazvati. Ona se gradi i oblikuje. Njoj služe ti potraženi i nađeni „dragocjeni trenutci života“, o kojima je Oskar Wilde kazao: „Čvrsto vjerujem kako se se sretan život ne sastoji ni od mjeseci ni tjedana... već od malih dragocjenih trenutaka!“.

Nadajući se otkrivanju vaših tajni o nekom dobrom putu k sreći...

Pozdrav, s noge na nogu,

Goran Tudor

 

PS: nekoliko lijepih ugođajnih fotki smiljenih uz Lungo Mare izloženo je na

 

 faceboku Učinkoviti menadžer i uspješni tim

 

 

Fotografija pixaby.com 

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing