RSS
Newsletter
Prijavi se!

Tehnike za vaš daljnji razvoj: ODLUČNOST U RUKOVODNOM POSLU

Doktore, nesiguran sam.... zapravo, nisam u to siguran.

Ima dosta situacija koje ne trpe kompromis. Zatvarati oči, gurati probleme pod tepih, čemu, ako je primjerena samo prava odlučnost. Biti usporen, flegma, zarobljen dvojbama i sl., tada kad se podrazumijeva jedino brzina, angažiranost, samouvjerenost, očiti je znak manjka menadžerskog dara. Čim je poduzeće mlađe, to je odlučnost u menadžera vrijednija. Čim je pozicija rukovoditelja viša, vrijedi na isti način.

Da li ste ikad čuli da je neki pokretač posla, pionir, utemeljitelj uspješnog poduzeća bio umjeren, blag, neodlučan? Niste jer je to nespojivo jedno s drugim.
Ne smije biti kompromisa kad su u pitanju: odluke od veće važnosti; provođenje nečeg u život; ispunjenje poslovnog plana; zastupanje najviših vrijednosti, načela i politike tvrtke (ispunjenje očekivanja klijenata, čuvanje prirode, kultura međuljudskih odnosa u tvrtci, neprekinuto inoviranje programa, unapređenje radnih procesa...); sankcije za grubo ugrožavanje ljudi, imovine, ugleda tvrtke; dobre poslovne prilike koje treba zgrabiti (tržišni trend koji zapuše u jedra, konkurent koji je posustao...).
Sve u svemu, naiđe vrijeme kad menadžer mora neizbježno biti čvrst, uspravan. To je također poluga uspjeha, učinkovitosti, izgledne karijere.

Kako se prepoznaje odlučnost u višeg menadžera?

Odlučan je onaj koji umije:

· Kazati jasno „ne" kad se s nečim ne slaže
· Spremno iznijeti svoje stanovište, argumente - bez okolišanja, ispričavanja, iskaza žaljenja ...
· Biti konkretan i usmjeren na problem
· Govoriti kratko, ne razvodnjavati temu
· Gledati sugovornika u oči, imati uspravno držanje, ukupnom neverbalnom komunikacijom iskazivati dosljednost
· Govoriti u prvom licu jednine (Ja zahtijevam ..., Odlučio sam se za.... Moj je jasan stav da...), a ne u kondicionalu i neodređeno (Treba očekivati... Možda bi dobro bilo...)

Ali, istovremeno, i onaj koji će spremno i uviđajno druge saslušati, prihvatiti različita mišljenja od svojih, usvojiti ono što je razumno, promijenite prethodni stav ako su nastupili novi momenti i argumenti. I koji će nužno čuvati svoje ljude, uvažavati njihovu situaciju, ali sve do granice, ne na uštrb poslovnih ciljeva zbog kojih smo svi tu.
Biti odlučan, ne znači biti agresivan. Dok je agresivnost usmjerena na osobu s kojom se u nečemu ne slažemo, dotle je odlučnost usmjerena na poslovni problem, proces, cilj. Dok je agresivnost iskaz manjkajuće kulture, dotle je odlučnost jedino mogući način djelovanja u konkretnoj situaciji.
Odlučnost menadžera je u najboljem interesu organizacije, ali samog menadžera. Važna je komponenta stvarnog autoriteta rukovoditelja. Nekad je nužno biti odlučan, drugi puta - strpljiv, uporan, optimističan, analitičan. Sve u pravi tren!
....................
Kad se brod nasuče, neće vam pomoći imidž pravednog, uviđajnog, humanog čovjeka. Bili ste kapetan i brod ste morali izbaviti od svake opasnosti.
Tko hoće biti poduzetnik i menadžer, mora se roditi odlučan!

G.T.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing