RSS
Newsletter
Prijavi se!

Proslavljen jubilej Učinkovitog menadžera - 20 godina!

Proslavljen jubilej Učinkovitog menadžera - 20 godina!

Održana svečanost „20 godina knjige-planera Učinkoviti menadžer“ 

.

U ozračju pozitivnih emocija, vedrine, prijateljstva, dana 27. studenoga 2013. dočekan je dvadeseti broj knjige-rokovnika Učinkoviti menadžer. Dvije stotine prijatelja, partnera, čitatelja uživalo je „poslijepodne zadovoljstva“, kako je s Učinkovitim menadžerom izgleda bilo i svih ovih dvadeset godina... Da nije bilo nevremena i snijega na Velebitu, pa i u Slavoniji tog dana, koje je ipak mnoge omelo, možda bi društvo uzvanika naraslo i na 250.

Svi kažu: sve je tog dana bilo nekako prijazno, toplo, pozitivno, gotovo „obiteljski“... Od evociranja na daleku godinu početka, 1995-u, što je obavio Goran Tudor, direktor M.E.P.-a, preko panel-razgovora profesora i privrednika -  prof. dr. Davora Perkova, prof. dr. Velimira Sriće, dr. sc. Romane Lekić te Nade Podnar iz Hrvatske elektroprivrede - o korisničkim i društvenim vrijednostima Učinkovitog menadžera, pa sve do podjele zahvalnica-priznanja, a na kraju i nadahnute glazbe Kvarteta Clasico!

Na Svečanosti je istaknuto kako je Učinkoviti menadžer u razdoblju 1995.-2014. izrastao u brand, jedinstvenu ediciju u Europi, razvio bazu 250 partnera-prijatelja i postao prijateljem 10.000 čitatelja svake godine. Učinkovitom je menadžeru svaki čitatelj uvijek bio i jest „najvažniji čitatelj“! No, postoje tvrtke koje su ga pratile i podržavale narudžbama u doista dugom razdoblju, bez prekida.

Njima su uručena zahvalnice-priznanja sljedećeg sadržaja:

.

 ZAHVALA

za dugu suradnju

.....

Zajedno u afirmaciji poslovne izvrsnosti, timskog ozračja, stručnog i osobnog razvoja zaposlenika, učinkovitog menadžmenta, društveno odgovornog poslovanja, motivacije i sreće

...

 

Za značajnu i dugotrajnu suradnju s Učinkovitim menadžerom, neprekinutu dulje od 15 godina, zahvale-priznanja dobile su organizacije, njih 15, i to:

.

          ALSTOM HRVATSKA d.o.o. Karlovac - 1995

         HRVATSKA ELEKTROPRIVREDA d.d.

      Zagreb - 1995

         PLIVA HRVATSKA d.o.o. Zagreb - 1995

         STROJOPROMET d.o.o., Zagreb - 1995

         KONČAR-ELEKTROINDUSTRIJA d.d. Zagreb 

         TEKSTILPROMET d.d. Zagreb

         EUROPLAKAT d.o.o. Zagreb

         FARMAL d.d. Ludbreg

         KRAŠ d.d. Zagreb

         HERMES ŠUŠNJIĆ d.o.o. Zagreb

         HRVATSKO DRUŠTVO ZA KVALITETU,

      Zagreb

         JAMNICA d.d. Zagreb

         PRIVREDNA BANKA ZAGREB d.d./

      Sektor upravljanja ljudskim resursima, Zagreb

         TURISTHOTEL d.d. Zadar

         TVORNICA DUHANA ROVINJ d.o.o. Rovinj 

.

Prvi razlog uspjehu Učinkovitog menadžera je inovacija. Dva proizvoda uspješno su stopljena u jedan - ali vrijedan!  Knjiga i rokovnik! No, jednako važni razlozi uspješnosti i popularnosti edicije su i sadržaj, poruke i načela koje ista prenosi i za koja se zalaže. Na svoje 164 stranice, iz godine u godinu, Menadžer promiče stalni stručan ali i osobni razvoj, zajedništvo i suradnju poslodavca i zaposlenika, timski duh, zdravi život, društveno odgovorno poslovanje, uspjeh ali i sreću čovjeka, očuvanje prirode... Od 2010. godine veliki broj stranica (15%) poklanja afirmaciji društveno odgovornog poslovanja i održivog razvoja. Njegova je misija sljedeća: sjedinjavanje svijeta rada i visoke kvalitete življenja čovjeka. On miri ono što je naizgled suprotstavljeno - posao i privatni život, procese i ljude, poslodavca i zaposlenike, krakoročne uspjehe (karijera, novac, moć, slava) i dugoročno sretan život. I sve to kazivano je namepovskinačin - vedro, jednostavno, inspirativno, stručno utemeljeno... 

.

Još je nešto zanimljivo u „priči 20 godina“! Prvi broj Učinkovitog menadžera tiskan je 1995. kao stručni priručnik-planer za potrebe edukacije u desetak tadašnjih vodećih tvrtki u području modernog upravljanja kvalitetom (QA, TQM...). Zadaća je bila da zaposlenike na njihovim radnim stolovima svakog tjedna dočeka nova „priča“ - o poticanju zadovoljstva kupaca, usavršavanju svoga rada i poslovanja, razvoju kvalitete, primjeni standarda ISO serije. Time je pokrenuta „najmasovnija poslovna škola u Hrvatskoj“, jer Učinkoviti menadžer je već te 1995. godine tiskan u 4 000 primjeraka (jedna je tvrtka uzela 700 komada). Drugi broj, onaj za 1996., bio je tematski posvećen afirmaciji timskog rada, broj za 1997. psihologiji na poslu, za 1998. – upravljanju vremenom i osobnoj učinkovitosti. I konačno, broj za1999. marketingu. Nakon 2000. godine, ne postoji više „godišnja tema“, već se svi članci dijele u sedam-osam stalnih rubrika, koje jednako pokrivaju i stručne vještine, ali i „meke teme“, vještine življenja, odnosa među ljudima.

Na skupu je slikovito kazano kako iz ove naše današnje perspektive ti prvi brojevi naliče onom malom autu „fići“, po svojoj grafičkoj skromnosti, raznolikosti sadržaja... Ali u svoje je doba taj početni proizvod bio ono najbolje što je to vrijeme davalo. Bili su to prvi uspješni koraci; da nije bilo njih, ne bi bilo ni kasnijih usavršavanja... do današnjeg izgleda i sadržaja.

.

 

Učinkoviti se menadžer od svojih početaka stalno mijenjao, stalno tražio onu „najidealniju-pravu“ vezu s čitateljima. Primjer je to uspješnog i neprestanog osvježavanja i proizvoda i međuodnosa na relaciji proizvođač-korisnik. Faze razvoja, svaka presudna sama za sebe i bolji nastavak, bile su:

1995.-1999. Funkcionalni planer + priručnik! Svaki broj jedna „godišnja tema”! 124 stranice!

2000.-2004. Unošenje dodatnih vrijednosti! Ulaze karikature poznatog Ivana Haramije Hansa, pa inspirativne fotografije za krenuti u prirodu, tjedni aforizmi i  pouke za uspješan rad i život.

2005.-2009. UM mijenja karakter i obogaćuje se! Stalno se poboljšava izbor članaka. Edicija se profilira u knjigu-planer. Uvodi se i izbor najljepše svjetske i domaće poezije (jedna pjesma na početku mjeseca).

2010.-2014. UM i dalje dobiva nove sadržaje i ruho! Od 2010. jako se afirmira pokret društveno odgovornog poslovanja, svaki broj daje prikaz uspješne hrvatske prakse DOP-a – (u 2012. – 12 primjera, u 2014. – 14 primjera). Novost je i rubrika „Što nas poučavaju slavne knjige“, s četiri inspirativne obrade priča iz izvornih knjiga. Do sada su „gostovale“ priče iz bajki Andersena, Robinson Crusoe te Mali princ. Svježini edicije pridonose i novi koautori.

2019. – SLAVIMO „SREBRNI JUBILEJ“! 25 GODINA! 

..........................

.

Tim koji stvara Menadžera narastao je u 2013. na 40 stručnjaka. 

Učinkoviti menadžer priznanjem se zahvalio autorima koji su ga najtješnje i najdulje podržavali. Bili su to, i naravno, još su uvijek: prof. dr. Majda Rijavec, prof. dr. Velimir Srića, prof. dr. Predrag Zarevski, mr. sc. Marinko Kovačić, Snježana Lisica - dizajn i Ivan Haramija Hans – karikature.

 Pokretač, urednik i koautor, „tata i mama“ Učinkovitog menadžera, je Goran Tudor, direktor tvrtke M.E.P. d.o.o., predavač, autor stručne menadžerske literature, pisac kolumni, višekratni poduzetnik. 

 

> pogledajte FOTOGALERIJU s proslave jubileja! 

 

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing