RSS
Newsletter
Prijavi se!

PERFEKCIONIST NIJE NAGRAĐEN!

Ne budimo perfekcionisti!
Student Neil Armour je ušao u dvoranu zakasnivši čak 20 minuta na pismeni ispit iz predmeta Marketinška komunikacija.

Isprika je upalila, preuzeo je list s pet pitanja, pročitao i olakšano odahnuo.

Stilovi života i kupnja, novost kao činitelj povećane prodaje... sve je znao. Ali, za rad je ostalo svega 40 minuta. Krenuo je na prvo pitanje i pisao sve što je znao.

Vrijeme je proticalo ludo i uskoro je morao odlučiti: odgovarati na sva pitanja opširno, do u detalje, ili na svako pitanje odogovoriti samo s desetak točnih i jezgrovitih rečenica, što bi u ovakvom cajtnostu vjerojatno stigao.

Ako potpuno riješi dva od pet pitanja dobit će dvojku ili neprolazak, a odgovori li koncizno i konkretno na svih pet pitanja može "pasti" i više od trojke. Znao je da će i profesor tako razmišljati. Siguran u sebe, odlučio se. Odgovorio je na svih pet pitanja, jezgrovito, kratko.

Često je i inače sebi znao reći: „Rješenje problema leži u jezgri problema. Jezgru treba pronaći, „uokviriti je" i baciti se na posao svim znanjem i marom."
Neil i samo još jedan kolega dobili su iz ispita odličan.
Neil je izbjegao zamku da se pretjerano bavi samo jednim pitanjem, na uštrb drugih koja su bila također na dnevnom radu. Nije si dopustio da bude „perfekcionist".


Perfekcionizam je nepotreban rad kad je posao već dovoljno dobro dovršen. Profesionalno je štetan jer odvlači pažnju od važnih akcija, zahtijeva energiju koje potom nema za nešto drugo, troši vrijeme u situaciji kad je poslovna brzina presudna za opstanak, troši rad i ostalo bez odgovarajuće protunagrade.


Postoji razlika je između težnje za perfekcijom i težnje za odlično obavljenim poslom koju treba znati razlikovati. Težnja odličnom i/ili boljem izvršenju poslu pozitivna je i po psiholozima spada u najvišu razinu čovjekovih potreba stručno nazvanu „potrebom postignuća". Taj visoki čovjekov motiv pokreće ljude na mnoga izvanredna djela. No, sa perfekcionizmom nije tako. Tu su dodatni napor i akcija suvišni. Dakle, kad se obavi ono najbitnije, poslu je možda kraj, pogotovu u menadžerovom slučaju.
No, i ovdje ima neki „ali".


Neke se poslove mora izvesti baš do kraja, baš „100% po propisu". To imamo u slučaju odnosa prodavača prema kupcu te kvaliteti robe i usluge koje isporučuje. Ne vrijedi tu uzrečica: „Dobro je kad je približno dobro". Isporuka kupcu mora biti savršena, k tome učestalo bolja i nova. Tu se nikad ne smije rabiti slogan nepotrebna perfekcija. Postoje i druge životne situacije kad se stvar mora izvesti baš do kraja. Pojedinost koja nije obavljena može ugroziti cijeli posao. Takvo ignoriranje dijela posla poznajemo kao površnost i neprofesionalnost.
Dakle, perfekcionizam je nepotrebni rad koji više odnosi nego donosi.
Čemu laštiti dovoljno sjajan parket!                                               G.T.

P.S.
Menedžer koji je dobro rješio ono glavno, neka se odmara! To mu je potrebnije od perfekcionizma!

www.manager.hr
Autorska prava zadržana.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing