RSS
Newsletter
Prijavi se!

PRVA KONFERENCIJA TOP-MENADŽERA

Sav progres dugujemo neprilagođenim ljudima. Odlična ideja je čudna - sve dok se s uspjehom ne provede.
Prvu, nama poznatu, konferenciju o menadžmentu organizirala je Njemačka pošta 1882. godine. Na konferenciju su bili pozvani samo generalni direktori kompanija, a tema je bila kako će prevladati strah od nove naprave - telefona. Nitko od pozvanih se nije pojavio na konferenciji. Bili su uvrijeđeni. Ideja da bi se oni trebali služiti telefonom bila im je nezamisliva. Telefon je bio namijenjen podređenima.
     Ove sam se priče prisjetio početkom 1960-ih, kad sam za IBM radio na tome da računala učinimo dostupnima rukovoditeljima. Neki od nas su već tada shvatili da to nije samo još jedan reklamni trik, već nešto što će duboko, čak iz temelja, promijeniti ustrojstvo industrije i cjelokupno poslovanje. Informacija će postati glavni činitelj produktivnosti.
     Tom Watson Jr., predsjednik IBM-a je domislio sjajnu ideju. Treba organizirati sastanak za generalne direktore i govoriti im o "računarskoj pismenosti". Tada i tako smo, zapravo, skovali taj izraz.
     Međutim, odmah sam pokušao odvratiti Watsona od njegove briljantne ideje. Ispričao sam mu priču o Njemačkoj pošti. "Vi ste u istoj fazi" - rekao sam. "Nitko se neće pojaviti. Za njih je to previše čudna stvar."
     Prije 30 godina neka stvar nije prolazila jer je bila prevelika novost.
     I danas je mnogo toga ranog, što će biti obično za 30 godina.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
(Prema posljednjoj knjizi Petera Druckera - „Upravljanje u budućem društvu", u izdanju M.E.P Consulta izlazi iz tiska u listopadu/ studenom 2006.)

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing