RSS
Newsletter
Prijavi se!

TEHNIKE ZA VAŠ DALJNJI RAZVOJ

TEHNIKE ZA VAŠ DALJNJI RAZVOJ
STVAR IZ PRAVE PERSPEKTIVE (SANJA) 

Za svakih deset minuta koje ste proveli ljuteći se,
izgubili ste 600 sekundi sreće.

 

Sjećate li se kada ste se posljednji put naljutili na nekoga zato jer se nije ponio onako kako ste očekivali, kako se po vama trebao ponijeti? Ili, ljutnje na sebe zbog nekog svog neprimjerenog čina. A možda ste doživjeli nešto stvarno loše, pa ste dugo plakali i kukali nad sobom i pitali se: "Zašto se to uvijek događa baš meni?"

Kada vam se slijedeći put dogodi nešto loše, možda bi bilo dobro da se zapitate, prije ikakve reakcije - jeste li na stvar pogledali iz "prave perspektive". Gdje ste uistinu vi u odnosu na sve to?
Možda vam pritom pomogne ova anegdota. Studentica na školovanju u drugome gradu, napisala je pismo roditeljima:

 

Dragi moji mama i tata,
ne ljutite se što vam tako dugo nisam pisala, ali sva pisma i papiri izgorjeli su mi u požaru koji je zahvatio naš studentski dom. Izašla sam iz bolnice, a liječnik mi je rekao da će mi se vid, prije ili kasnije, sigurno vratiti. Moj dragi kolega Marko, koji me je i izvukao iz požara, ponudio mi je da dođem stanovati kod njega, dok se dom ne obnovi. Njegova je obitelj dobrostojeća, pa se i zbog toga nadam da nećete biti razočarani priopćim li vam da se mislimo uskoro vjenčati. Znam da dugo priželjkujete unuče i da o tome stalno pričate, pa vam je sigurno drago čuti da ćete već slijedećeg mjeseca postati baka i djed.
Najdraži moji, sada zaboravite sve gore napisano. Nije bilo požara, nisam završila u bolnici i nisam oslijepila. Nisam trudna, čak ni dečka nemam. Ali, pala sam na dva ispita.
Pomoću gornjeg uvoda, htjela sam biti sigurna da ćete tu vijest primiti kao realnost koja se događa, da ćete je znati staviti u pravu perspektivu.

Voli vas Sanja.

 

M. R.
www.manager.hr

 

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing