RSS
Newsletter
Prijavi se!

Tehnika za vaš daljnji razvoj: KAZNE NISU UVIJEK UČINKOVITE! (VRTIĆ)

Godine 2000. u nekoliko se izraelskih dječjih vrtića pokušalo smanjiti kašnjenje roditelja na poslijepodnevno preuzimanje djece.

Ljudi bi dolazili, neki uspuhani, drugi ne, u 17, u 18 sati, a sve je to ekipi vrtića stvaralo dosta problema. Jednoga dana na vratima vrtića osvane poruka:SLUŽBENA OBAVIJEST: Kazne za kašnjenje

Kao što svi znate, službeno radno vrijeme vrtića je od 8 do 16 sati svakog dana. Kako neki roditelji osjetno kasne, mi smo, uz dopuštenje Uprave za privatne dječje vrtiće u Izraelu, odlučili uvesti novčanu destimulaciju za roditelje koji po svoju djecu ne dolaze na vrijeme. Od idućeg tjedna naplaćivat će se po 10 šekela za svaki sat kašnjenja roditelja od predviđenog preuzimanja djeteta. Ove će se kazne obračunavati jedanput na mjesec i naplaćivati uz redovit mjesečni račun.             

Ravnatelj(ica)

Što mislite da se dogodilo? Jesu li roditelji u većoj mjeri dolazili po svoju djecu na vrijeme? Ako ste u skupini onih koji misle da su ovakve kazne bile efikasne – pogriješili ste! Poslije uvođenja kazne, kašnjenja je bilo više, i to gotovo dvostruko više. Mjere uprave bile su promašene. Zašto?Prije obavijesti na vratima vrtića roditelji su bili motivirani na pravodobni dolazak prije svega poštovanjem prema odgojiteljicama koje su se brinule o njihovoj djeci. Jednostavno su se željeli pristojno ponašati prema vrtićkim tetama, pokazati im poštovanje. Većini je bilo izrazito neugodno što odgojiteljice zbog njihova kašnjenja provode više vremena na poslu, a manje u krugu obitelji i svojeg doma.Nakon uvođenja kazne, motivacija se roditelja promijenila. Kazna ih je donekle oslobodila moralne obveze prema odgojiteljicama, omogućila im je da „kupe“ vrijeme. Nisu se više osjećali krivima zbog kašnjenja, s olakšanjem bi platili propisane „penale“. Nestala je ona ljudska dimenzija u odnosu osoblja i roditelja. Pokazalo se i ovdje da se novcem može sve kupiti i mnogo toga izgubiti.S kaznama kao sredstvom za primjenu nepoželjnog ponašanja treba biti dosta oprezan. Teško je predvidjeti kako će djelovati, uključujući mogućnost da se problem poveća. Učinkovitiji način bio bi da se svi zainteresirani otvoreno suoče s zajedničkim problemom. Argumentirani i strpljivi razgovor pridobiva ljude za pravu stvar. Strategija suradnje, a ne agresije ili povlačenja, dugoročno su najispravniji put traženja rješenja u svim konfliktnim situacijama.

Majda Rijavec 

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing