RSS
Newsletter
Prijavi se!

TEORIJA NEPRISTRANOSTI I PLAĆE

Plaća ima svoj apsolutni i relativni značaj.
Kad bi vam netko nakon stjecanja fakultetske diplome ponudio sedam tisuća kuna za vaš prvi posao, vjerojatno biste, više negoli zadovoljni, odmah zgrabili priliku. I tako biste počeli raditi. No, onda se javio problem: doznali ste da je vaš kolega s fakulteta, sa sličnim ocjenama i životopisom, na sličnim poslovima, u istoj tvrtki... dobio plaću od sedam tisuća i sedamsto kuna.

To vas je sigurno oneraspoložilo, uzrujalo i zabrinulo. On je dobio 10% više od mene! Ali zašto? Iako je 7000 kuna velik novac za početnika u poslu, i vi to jako dobro znate, ta je činjenica ubrzo pala u treći plan.

Počinjete se rukovoditi starom konavljanskom uzrečicom: "Nije mi žao maloga, već krivoga djela". Pozornost se u čas premješta s apsolutnog iznosa na njegovo relativno značenje. Što to znači kad drugi dobiva više? Je li to pravedno? Početna reakcija je gotovo uvijek - to nije pravedno. O svemu tome govori teorija pravednosti i nepristranosti koju je u svojoj knjizi opisao i Robert P. Vecchio, a ta teorija, to znamo i iz vlastite kože, postoji oduvijek.
Jer djelatnici ne žive u zrakopraznom prostoru!

Teorija pravednosti kaže da svi mi brzo i jako dobro opažamo svoj relativni položaj u sredini, tako da najprije uspoređujemo ono što dobivamo (output) s onim što ulažemo u posao (input), a zatim to isto mjerimo prema odgovarajućim relevantnim kolegama. Kad čovjek osjeti da su omjeri "uloženo : dobiveno" u slučajevima koji se njega tiču u redu, osjeća stanje kao fer zbog "vladajuće pravde". Važno je znati da o inputima zaposlenici prosuđuju na temelju vlastite, a ne objektivne slike o svojem i tuđem radnom iskustvu, stažu mjerenom godinama, naobrazbi, vještini, sposobnostima. U outpute pripadaju plaća, periodične nagrade, bonusi, unapređenja u karijeri, statusni simboli, privilegije, priznanja i pohvale..., sve što zaposlenik osjeća kao neki dobitak.

Kad dođe do tzv. štetne pristranosti, zaposlenik će pokušati naći novu ravnotežu i to tako da: protestira, promijeni količinu ulaganja, navede druge da to isto čine, odabere drugu osobu za usporedbu ili će tražiti novi posao. "Oštećeni" će svakako nešto poduzeti. Nepravda ili "nepravda" koja nije brzo ispravljena donijet će novu štetu svima, poslodavcu i djelatniku.

M.A.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing