RSS
Newsletter
Prijavi se!

VRIJEME ČEKANJA POKLONITE SEBI !

Parola "vrijeme je novac" ne gubi vrijednost. Ali, vrijede i neke novije. Vrijeme je više od novca.

Jer, svo naše vrijeme je - preostalo vrijeme. Zato ćemo sad okrenuti medalju na drugu stranu. Pojavi li nam se nešto slobodnoga vremena, nećemo ga pretvarati u rad. Učinit ćemo si nešto baš suprotno od onoga što suvremena kultura „stalnoga rada, žrtvovanja i zanemarivanja sebe" nalaže. Rada vam je dosta. Posvetit ćete neko vrijeme sebi, svom duhu i tijelu. Dakle, što možete raditi dok nešto čekate, dok vas drugi voze, dok se dosađujete?

Evo vam novog podsjetnika!


Zatvorite oči i maštajte, sjetite se divnih dana i noći sa posljednjeg godišnjeg odmora. Ni malim mozgom ne mislite na posao. Sjednite, ako već ne sjedite, zatvorite oči, olabavite i opustite napeto tijelo i dišite duboko, dišite. Dobro se namjestite i zadrijemajte! (Osigurajte se nekako da vam ne "mrdnu" torbu.) Izvadite iz džepa strip s Alanom Fordom. Nemojte posegnuti za dnevnim novinama, jer su i tako napravljene da bi vas uzrujale. Naručite omiljeni kolač u tihoj atmosferi slastičarne. Šetajte smirenom i dopadljivom ulicom ili trgom svoga grada kroz koje ionako niste prošli već pola godine. Nikako u tu svrhu ne idite u glavnu šoping ulicu; tamo ste najobičnija ribica koju svi trgovci samo što nisu - svojim reklamama ulovili. Ujesen uspoređujte žute, crvene, smeđe tonove prirode i slažite "svoje slike". Razgovarajte iskreno s djetetom. Možete li s njim odigrati šaha ili mu ispričati svoj događaj iz djetinjstva. Poslušajte onu "svoju" emisiju na radiju. A izložba? Za to vam treba svega pola sata.
Sve u svemu...
Nemojte raditi ništa što bi ozbiljni poslovni ljudi smatrali potrebnim, korisnim, očekivanim. Uzmite vrijeme samo za sebe, počastite se odmorom, sjetite se mudrosti da je menedžeru najljepše kad mu je dosadno. Svjesno prekinite svaki tijek misli koji je povezan s poslom i novcem. Zdravlje, prijateljstvo, obitelj, hobi, izlet, sanjarenje, hodanje - neka dobiju svo vaše slobodno, neraspoređeno vrijeme. Jer, vama je cilj raditi dugo i učinkovito, ali i da vam pritom bude ugodno. Da "potrajete" dugo, sačuvate dio potencijala i raspoloženja za naredne i buduće dane. To je dobitna kombinacija koja donosi najviše svima - vama, vašim ukućanima, suradnicima, prijateljima i, gle čuda, poslodavcu! Jer vi planirate u zdravlju i veselju potrajati što je dulje moguće.

Baš je lijepo što još ima trenutaka i razdoblja koji nisu potpuno popunjeni poslom i koji se mogu upotrijebiti za nešto korisno.  

Goran Tudor

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing