RSS
Newsletter
Prijavi se!

TRIKOVI PRAVILNE UREDSKE PREHRANE

Loša prehrana tijekom radnog dana dovodi do smanjene koncentracije, razdražljivosti i nervoze, a time i smanjenje radne učinkovitosti. Ne mora se posebno naglašavati koje su moguće i negativne posljedice po zdravlje, ali i fizički izgled. Ipak postoje ljudi koji su promijenili svoj način uredske prehrane i kažu „preporodili smo se". Zato vrijedi pokušati. Evo par trikova kako poboljšati uredsku prehranu.

  • Doručkovati se mora!
 

Ako ne osjećate želju za hranom kada se probudite ili nemate vremena doručkovati kod kuće zašto ne biste doručkovali kad stignete na posao? Neki moji poznanici svoj problem nedoručkovanja riješili su na vrlo domišljat način. U čajnoj kuhinji na poslu pojedu cornflakes i popiju čaj ili prirede sendvič kod kuće kojeg će konzumirati kao doručak na poslu. Kažu da im je to poboljšalo i uljepšalo početak radnog dana.

  • Ponesite voće!

Voće je odličan međuobrok koji će vas osvježiti i dati vam snagu, te vas spriječiti da navalite na slatku i masnu hranu kada vam „padne šećer i koncentracija" pred kraj radnog vremena (a put do kuće je dug, gužva...). Odličan primjer mi se urezao u sjećanje. Tijekom prakse u Podravci zaposlenice u laboratoriju imale su dogovor: svaka od kuće ponese par voćki, narežu ih na zajednički tanjur i oslaste se za popodnevnu pauzu prije odlaska kući.

  • Suho voće i orašasti plodovi DA, čokoladice NE!

Često smo skloni spremanju zaliha, za dane kada moramo ostati duže na poslu. Iz ladica u uredu izbacite čokoladice koje služe „za svaki slučaj". Umjesto toga imajte suho voće, (brusnice, grožđice) te orašasto voće (bademi, orasi, lješnjaci). No pazite, ne pretjerujte jer je njihova energetska vrijednost dosta velika.

  • Organizirajte se dan prije!
Najčešći gableci na poslu su sendviči, lisnata tijesta, čevapi i lignje iz obližnje pečenjare i slično, što je daleko od pojma pravilne prehrane. Primjer jednog kolege sa posla: od kuće donosi kuhani obrok, jednostavna lagana jela poput rižota, tjestenina, salata, kuhanog povrća i slično. Kaže da se tako osjeća sjajno jer svjesno brine o svojoj prehrani. Na početku je bio poseban i nailazio na komentare kolega, ali malo pomalo i drugi kolege su uvidjeli prednost toga. Zašto ne skuhati navečer gotovo jelo, spakirati u malu plastičnu zdjelicu i drugi dan u uredu pojesti konkretan obrok koji će vas učiniti trajnije sitim od raznoraznih sendviča.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing