RSS
Newsletter
Prijavi se!

dr. sc. Ivica Oslić - urednik ove rubrike

dr. sc. Ivica Oslić - urednik ove rubrike

Ivica Oslić je diplomirao (1967.) na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, gdje je magistrirao (1977.) i doktorirao (1987.) iz područja kvalitete.

Od 1967. radi u tvornici telekomunikacijskih uređaja i sustava "Nikola Tesla" na rukovodećim radnim mjestima vezanim uz kvalitetu, a u kompaniji Ericsson Nikola Tesla d.d. kao kompanijski menadžer kvalitete. U velikoserijskim proizvodnjama već početkom 1970-tih godina primjenjuje razne pristupe i metode za ostvarivanje rada bez grešaka (Zero Defects).

 

Vodeći je auditor sustava upravljanja kvalitetom ISO 9001:2000 i  certificirani auditor sustava upravljanja okolišem ISO 14001. Od 1996. vodi samoprocjene prema modelima poslovne izvrsnosti. Njegovi i kolektivni napori doveli su do toga da je tvrtka  Ericsson Nikola Tesla d.d. 2003.  godine dobila EFQM certifikata „Prepoznat po izvrsnosti" (Recognised for Excellence), prva u Hrvatskoj i među prvima u široj regiji. Godine 2008. odlazi u mirovinu, ali je na stručnom planu vrlo aktivan i dalje (predaje na učilištima, drži radionice, sudjeluje u konferencijama).

Tijekom svog rada veliki je napor i posebnu pažnju posvećivao treningu i usavršavanju mlađih zaposlenika iz područja upravljanja kvalitetom, što radi i sada (vidi popis mogućih radionmica na webu).

Tijekom 40 godina rada Ivica Oslić je vodio brojne projekte iz područja upravljanja kvalitetom, osiguranja kvalitete i kontrole kvalitete i autor je nedavno izdane knjige Kvaliteta i poslovna izvrsnost.

Oslić je u članstvu:

  • Znanstvenog vijeća za tehnološki razvoj HAZU - sekcija: materijali i proizvodno strojarstvo,
  • Hrvatskog društva za kvalitetu i
  • Tehničke komisije za elektrotehničke proizvode za "Znak kvalitete" koji dodjeluje HGK.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing