RSS
Newsletter
Prijavi se!
DOP -  Društveno odgovorno poslovanje

DOP - Društveno odgovorno poslovanje

Podnaslov: Suvremena teorija i najbolja praksa

Autor-i: Kotler, Philip; Lee, Nancy
Tematsko područje: Društveno odgovorno poslovanje & održivi razvoj
Broj stranica: 289
Uvez: Tvrdi uvez
Godina izdanja: 2009.
Kataloška cijena: 210.00 kn
Internet cijena: 197.40 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručno-popularna
  • Slikovni materijal: lagane ilustracije
  • Podrška lakoj primjeni: primjeri, obrada poslovnih slučajeva, preporučene procedure
  • Prvenstveni čitatelji: top menadžeri, izvršni rukovoditelji

Iz sadržaja:

PREDGOVOR HRVATSKOM IZDANJU/ ZAHVALE SURADNICIMA/ UVOD/ ODGOVORNO  PONAŠANJE - POSLOVNA STRATEGIJA/ KORPORATIVNE DRUŠTVENE AKCIJE: ŠEST NAČINA NA KOJI TVRTKA ČINI DOBRO/ KORPORATIVNO PROMOVIRANJE DRUŠTVENIH CILJEVA: PORAST  SVIJESTI I BRIGE O DRUŠTVU/ MARKETING TVRTKE POVEZAN  S DRUŠTVENIM CILJEM: DONACIJE ZASNOVANE NA OPSEGU PRODAJE PROIZVODA/ DRUŠTVENI MARKETING: KAMPANJE ZA PROMJENU PONAŠANJA/ KORPORATIVNA FILANTROPIJA: DOBROČINSTVO PREMA DRUGIMA U ZAJEDNICI/ VOLONTERSKI RAD ZA ZAJEDNICU: ZAPOSLENICI DARUJU SVOJE VRIJEME I SPOSOBNOSTI/ DRUŠTVENO ODGOVORNE POSLOVNE PRAKSE: REDOVNO POSLOVANJE TEMELJENO NA POVIŠENOJ DRUŠTVENOJ ODGOVORNOSTI/ 25 OSVJEDOČENO NAJBOLJIH PRAKSI: KAKO UČINITI NAJVIŠE I ZA TVRTKU I ZA DRUŠTVENI CILJ/ MARKETINŠKE PREPORUKE TRAGATELJIMA ZA PARTNERIMA I DONATORIMA U OBLASTI DOP- A/ NAPOMENE

 

O knjizi: 

Možemo li biti sretnije društvo? Pokazuje se, još ne; za tu sreću poterbno više darivanja, manje uzimanja. Društvo današnjice postalo je presloženo da bi funkcioniralo birokratskim upravljanjem odozgo, zasnivalo se na sumnjivom sustavu kolektivnih  vrijednosti.

Povećana odgovornost biznisa za procese u društvu pokazuje se nužnošću , preduvjetom sreće, razvoja i opstanka. Nijedna tvrtka ne posluje u zrakopraznom prostoru; tvrtke su dio društva. Poduzeća su pozvana ostvarivati više od profita i zapošljavanja ljudi. Globalna ideja o odgovornom poslovanju i održivom razvoju prerasta u Svjetski pokret.

Knjiga DOP - Društveno odgovorno poslovanje djelo je čuvenog gurua marketinga Philipa Kotlera i koautorice mu Nancy Lee. Kotler u ovoj knjizi spaja teoriju i praksu, upućuje kako raditi, kako izabrati akciju, kako se organizirati, daje terminologiju, alate, tehnike. Prikazana je svjetska praksa kroz primjere 60 - ak kompanija, kakve su Dell, FedEx, Hewlett - Packard, Levi Straus, Starbuck ...

Uzlazak ove knjige kod nas, nakon objeve u mnogim zemljama, važna je činjenica. Pripomoći će širenju svijesti o DOP- u i upućivati kako se može bolje raditi.
Dobro je činiti dobro!

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing