RSS
Newsletter
Prijavi se!
JACK WELCH – AUTOBIOGRAFIJA

JACK WELCH – AUTOBIOGRAFIJA

Podnaslov: Autobiografija najuspješnijeg menadžera 20. stoljeća, 2.izd.

Autor-i: Welch, Jack
Tematsko područje: Menadžment
Broj stranica: 496
Uvez: Tvrdi uvez
Godina izdanja: 2007.
Kataloška cijena: 367.50 kn
Internet cijena: 345.45 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: biografija
Iz sadržaja:

Rane godine (izdvajanje iz gomile, približavanje društvu velikih) / Stvaranje vlastite filozofije (vizija, kupnja RCA-a, duboko uranjanje) / Usponi i padovi (prepun sebe, GE Capital, TV NBC i žarulje, kada se upustiti u borbu a kada uzmaknuti) / Promjena pravila igre (globalizacija, širenje uslužnih djelatnosti, inicijativa šest sigma i još bolje, elektroničko poslovanje) / Gledajući unatrag i unaprijed (što zapravo znači biti generalni direktor i u čemu je draž tog posla, «novi momak»)

O knjizi: 

 

Zaposlivši se 1960. u General Electricu kao mladi inženjer s godišnjom plaćom od 10.500 dolara, Jack je potrebu da se "izdvoji iz gomile" spoznao onog trenutka kada mu je uručena povišica koja se nije razlikovala od povišice koju su istoga dana dobili i svi njegovi kolege. Podalje od korporativne birokracije ostao je i dok je, odjeven u traperice i pulover, iz ureda smještenog u hotelu Hilton u Pittsfieldu, rukovodio General Electricovim poslovnim divizijama čija je vrijednost dosizala 2 milijarde dolara.

Služeći se anegdotalnim pristupom i nerijetko šalama na vlastiti račun, Jack nas upoznaje s velikom ulogom svoje majke Irkinje, s mnogim ljudima koji su oblikovali njegov život te s uspjesima i promašajima koji su obilježili njegovu karijeru. Vodi nas kroz razdoblje borbe za mjesto generalnog direktora GE-a, kroz godine tzv. Neutronskog Jacka, kad je u sklopu inicijative popravi, prodaj ili zatvori otpustio više od 100.000 ljudi, kroz brojne poslovne krize, kroz proces izbora svog nasljednika....

 

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing