RSS
Newsletter
Prijavi se!
LEKSIKON UGOSTITELJSTVA I TURIZMA

LEKSIKON UGOSTITELJSTVA I TURIZMA

Autor-i: Galičić, Vlado
Tematsko područje: Turizam
Broj stranica: 1088
Uvez: Tvrdi uvez
Godina izdanja: 2014.
Kataloška cijena: 300.00 kn
Internet cijena: 282.00 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna, udžbenik
  • Stil pisanja: zanimljiv, čitanje zahtijeva koncentraciju
  • Slikovni materijal: nema
  • Podrška lakoj primjeni: pojmovnik
  • Značaj na tržištu: spoj znanja i iskustva, jedinstvena knjiga na tržištu
  • Prvenstveni čitatelji: promotori turističkih atrakcija, festivala, izložbi, menadžeri i specijalisti u turizmu, djelatnici i specijalisti u hotelijerstvu i turizmu, profesori, studenti, politički dužnosnici
  • Opseg bibliografije: opsežan

  O knjizi:

U svakom području ljudskog rada i djelovanja, bilo da je znanstveno, stručno ili usko praktično, nastaje posebna terminologija i fond riječi specifičnog značenja, koje u nekom drugom kontekstu nemaju ili se ne mogu upotrijebiti. Razvija se i standardizira terminologija, koju razumije ili upotrebljavaju samo oni, koji se bave nekim područjem. Oni je stvaraju i razvijaju da bi postigli visoki stupanj međusobnog razumijevanja, da bi se moglo stvarati, planirati i razvijati.

Ideja za sastavljanje “LEKSIKONA UGOSTITELJSTVA I TURIZMA” pripada svakodnevnom susretanju s pojmovima, s kojima se svatko od nas susreće bilo u svakodnevnom poslu, učenju, studiranju ili pak, kao konzument određenih usluga u ugostiteljskoj i turističkoj djelatnosti, a čiji nam nazivi nisu do kraja ili djelomično razumljivi.

Leksikon po svom sadržaju spada u strukovne leksikone, jer je ograničen na uže područje, odnosno ugostiteljsko-turističku struku. Međutim, treba naglasiti da je tako koncipiran leksikon bilo nemoguće definirati samo na usko područje ugostiteljstva i turizma, već je bilo neophodno i imperativno se nametnula potreba laganog otklona na periferne ali značajne grane, kao što je organizacija, ekonomija, marketing, informatika, menadžment i slične discipline. Svako od tih područja poslovanja zastupljeno je s nekoliko desetina natuknica različitog obima, tako da je u leksikonu objašnjeno ukupno 7.272 pojma.

Osim studentima ugostiteljstva i turizma, leksikon je namijenjen i ostaloj znanstvenoj i stručnoj javnosti, te radnicima i menadžerima na svim područjima djelovanja, od gospodarstva, srednjih strukovnih škola, visokih učilišta, turističkih zajednica, turističkih agencija, strukovnih udruga, javnih službi do državne administracije, ali će isto tako biti i nezaobilazna knjiga na radnom stolu svakog poslovnog čovjeka i poduzetnika iz područja ugostiteljstva i turizma.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing