RSS
Newsletter
Prijavi se!
MENADŽERSKA UČINKOVITOST 360°

MENADŽERSKA UČINKOVITOST 360°

Podnaslov: Menadžer sam sebi

Autor-i: Tudor, Goran ; Rijavec, Majda; Zarevski, Predrag
Tematsko područje: Menadžment
Broj stranica: 379
Uvez: Meki uvez
Godina izdanja: 2008.
Kataloška cijena: 210.00 kn
Internet cijena: 197.40 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna
  • Slikovni materijal: lagane ilustracije
  • Podrška zanimljivosti: aforizmi, kratke priče, anegdote
  • Podrška lakoj primjeni: savjeti
  • Prvenstveni čitatelji: top menadžeri, izvršni rukovoditelji, studenti, svi zaposleni
  • Opseg bibliografije: srednji

Iz sadržaja:

PREDGOVOR/UVOD - Učinkovitost po mjeri organizacije i zaposlenog/ Dio prvi - U SKLADU S CILJEVIMA I SMISLOM/POSTAVLJANJE POSLOVNIH CILJEVA/ POSTAVLJANJE OSOBNIH CILJEVA/ Dio drugi - UPRAVLJANJE POSLOVIMA/ NAČELA DJELOVANJA U PRIČAMA/ POSLOŽENO U NIZ PO ZNAČAJU ABC/NOŠENJE SA SPECIFIČNIM SITUACIJAMA/ NEKI ELEMENTI ORGANIZACIJE RADNOG MJESTA/ Dio treći - UPRAVLJANJE VREMENOM I ENERGIJOM/ NA PUTU DO POBOLJŠANOG KORIŠTENJA VREMENA/ DNEVNO I TJEDNO PLANIRANJE/ SMANJENJE VREMENSKIH GUBITAKA / Dio četvrti - MENADŽERSKA PSIHOLOGIJA ZA MENE/ UPRAVLJANJE DNEVNIM RASPOLOŽENJEM/ Dio peti - DVA MENADŽERSKA ALATA/ KVALITETNO ODLUČIVANJE ZA PRAVU AKCIJU/ SASTANCI U KORIST DOBRIH RJEŠENJA/ Dio šesti - AKTIVIRANJE I USMJERAVANJE SURADNIKA/ FORMIRAJTE TIM, RADITE TIMSKI!/ DELEGIRANJE VAM JAMČI RAST POSLOVA/ FEEDBACK - POVRATNA INFORMACIJA O RADU

O knjizi:
Ova knjiga otvara pitanje cjelovite učinkovitosti u radu, one koja čini puni krug - 360°. Od poslovnog do privatnog, od općeg do osobnog! Na taj način svaki menadžer lako uviđa da je on menadžer i sam sebi, a ne samo poslovnim procesima. Odavno postoji mudrost: Od svih vladanja, najteže je vladati sobom. Svatko od nas ponajprije treba biti učinkovit i efektivan sam prema sebi, a istovremeno i prema svojoj organizaciji. A tvrtkin menadžer mora biti dobar i svojim suradnicima i njihovim ciljevima. Svatko treba biti dobar na mnogo načina. Ovaj je pristup holistički! U jedno ove knjige spajaju se - ukupni ciljevi, poslovi i ljudi! Menadžerska učinkovitost može biti integralna, a resurs, to je cijeli čovjek, njegovo vrijeme, energija, zadovoljstvo.
Možda će direktori kazati za jednog voditelja projekta da je vrlo učinkovit, misleći kako u radu troši malo kompanijskih resursa. A zapravo, zaposlenik u svoj posao ulaže puno više od pukog vremena, pa njemu samom ostaje tek - neimanje vremena za išta drugo, 10-satno odsustvo iz obitelji na dan, stresni život 24 sata, osobno neispunjenje, razorena obitelj, dijete ovisnik ili nesretna osoba, narušeno zdravlje, malo radosti. Tko smije kazati da je takav rad učinkovit u širem smislu? Čovjek je potrošio skoro sve svoje resurse, a vrlo malo onih od kompanije! To nije razborit rad. Ova knjiga želi otvoriti šira pitanja "resursa" i prave cijene za visoku učinkovitost u radu. I tako, sve u svemu, dolazimo do formule sindikalne sreće iz 19. stoljeća: 8 sati rada + 8 sati odmora + 8 sati sna. No, vidimo da nije lako i na pravi način popuniti dva prva dnevna isječka po osam sati - rad i privatne sadržaje Okruženje, ali i pomanjkanje osobne odlučnosti pa i znanja, mnogo tome odmažu. Neka ova knjiga bude teorijski predložak, idealni slučaj, a uspješnoj primjeni dodatno i svakako kumovati će još i okolnosti i životna sreća.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing