RSS
Newsletter
Prijavi se!
MLADI – ODGOJ ZA MEDIJE

MLADI – ODGOJ ZA MEDIJE

Podnaslov: Priručnik za stjecanje medijskih kompetencija

Autor-i: Tolić, Mirela; Miliša, Zlatko; Vertovšek, Nenad
Tematsko područje: Ostalo
Broj stranica: 148
Uvez: Meki uvez
Godina izdanja: 2010.
Kataloška cijena: 0.00 kn
Internet cijena: 0.00 kn
Rasprodano

Kvalitativne značajke

 • Opći karakter knjige: priručnik
 • Stil pisanja: zanimljiv
 • Slikovni materijal: tablice, fotografije c/b, malo, sheme
 • Podrška zanimljivosti: kratke priče
 • Podrška lakoj primjeni: savjeti, primjeri, obrada poslovnih slučajeva
 • Značaj na tržištu: jedinstvena knjiga na tržištu
 • Prvenstveni čitatelji: široka publika
 • Opseg bibliografije: srednji
 • Dodatni razlozi za kupnju:

   

  CIJENA: 105,00 kn

Iz sadržaja - poglavlja:
Odgojna kriza i ekspanzija suvremenih ovisnosti/ Mediji kao manipulatori/ Televizija - „Kućepaziteljica"/ Opasnost od interneta - savjeti za odrasle i za djecu/ Manipulativna moć reklama/ (Pre) poznaju li mladi zamke lošeg novinarstva/ Medijski primjeri seksulane fiksacije/ Kome (ne) trebaju činjenice, a kome fikcije/ Nasilje u medijima i nasilni mediji/ Pedagogijska analiza listova za tinejdžere/ Glavne teme i/ili poruke iz naših i svjetskih best sellera/ Stjecanje medijskih kompetencija/ Deset dana bez ekrana/ RADIONICE/ Film i tv/ Tv program/ Forme tv programa/ Casting/ Reality tv/ Misic - glazbeni casting show/ Reklame/ Spotovi - reklame/ Kako se stvara reklamni spot/ Kategorije reklamnih spotova/ Analiza reklamnih spotova/ Još o tv-u, tehnici i efektima/ Osmisli talk show/ Video igrice i slobodno vrijeme/ Analiza suvremenih reklama, modnih trendova i tekstova u časopisima za mlade/ Primjeri za diskusiju - ekstremno loš utjecaj medija

O knjizi:
O medijima je mnogo toga ispričano, no o mogućnostima prevencije medijskih manipulacija (zasad) vrlo malo. I stoga bi ovaj priručnik, koji je nastao nakon monografije Mediji i mladi trebao popuniti praznine o poimanju medijskih kompetencija ili odgoja za mlade.
Autori su u praktičnom radu s mladima usmjereni na dva osnovna cilja. Prvi je bio neposredan rad s mladima - od osnovnog prepoznavanja i razumijevanja vrsta novinarskog i medijskog izražavanja, do šireg poučavanja o funkcijama i djelovanju medija, te etičkim sastavnicama novinarskoga i medijskog rada i izričaja. U svemu je tome interaktivan pristup - rad na konkretnim primjerima i slučajevima, proizvodnja vlastitih tekstova, simulacije razgovora ili reportaža, simulacije rada u redakciji, izrada pisanih tekstova i ili/ priloga za elektroničke medije, poticanje prezentacije proizvedenog, timski rad - imao glavnu zadaću: poticanje kreativnih iskrica značajnih ne samo za neki budući novinarski uradak već i za promatranje svijeta kroz „medijsku prizmu".

O knjizi su rekli:
Ovaj je priručnik vrlo vrijedno znanstveno djelo koje značajno pridonosi znanosti o medijima prepoznavanjem i analitičkim, kritičnim prikazom medijskih manipulacija.
U nas su, nažalost, malobrojni znanstvenici koji se time bave, pa je tim vrijedniji napor autora. Oni idu i korak dalje od znanstvenog raščlanjivanja medijske manipulacije, razvijajući praktične metode i vježbe medijske kompetencije. Smatram da će ovo značajno djelo znatno pridonijeti znanosti o komuniciranju, ali i poslužiti kao priručnik svima koji žele razvijati medijske kompetencije.
Prof. Dr. Stjepan Malović

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing