RSS
Newsletter
Prijavi se!
STRATEG

STRATEG

Podnaslov: Suvremeni strateški menadžment u svjetskoj praksi

Autor-i: Smith, Steve
Tematsko područje: Menadžment
Broj stranica: 179
Uvez: Meki uvez
Godina izdanja: 2003.
Kataloška cijena: 183.75 kn
Internet cijena: 172.73 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna
Iz sadržaja:

Modeli provedbe strategije u svjetskoj praksi / Značajke modela / Pet faza upravljačkog ciklusa: Promišljanje (vizija, misija, ključni ciljevi, operativni ciljevi...) / Planiranje kao priprema svega za izvršenje / Izvršenje plana u stvarnosti / Kontrola ostvarenja ciljeva / Ponovno učenje. Obilje primjera, shema, tabela, savjeta...

Iz predgovora:  O strategiji je napisano mnogo toga, ali se osjeća ozbiljan nedostatak literature koja bi pomogla menadžerima u provedbi strategije. Upravo implementacija strategije donosi tvrtkama prekretnicu. Uspjeh ili neuspjeh, prosperitet ili propast, ovise o kvaliteti provedbe strategije. Knjiga Strateg predstavlja sustav koji uravnoteženo vodi do pobjede, kao rezultat teorijskih razmatranja i izuzetne prakse internacionalne savjetničke kuće autora Stevea Smitha i tvrtke Quest Worldwide.Konzultantska tvrtka Quest Worldwide pomaže organizacijama  razviti sustav upravljanja kojim se mijenja način rada. Rezultat je učinkovita implementacija strategije i istinska transformacija poslovanja. Uz to, Quest istražuje najbolja svjetska poduzeća i proučava najbolje primjere akcija. Mnogostruka praktična i teorijska iskustava pretočena su u knjigu koju upravo čitate.
  • Knjiga će vam naročito biti od velike koristi ukoliko i vaša organizacija ima neki od ovih problema:
  • ne uspijeva u potpunosti ostvariti postavljene ciljeve;
  • ne djeluje timski;
  • zaposleni se ne uspijevaju koncentrirati na ono što je bitno;
  • niste sigurni kontrolirate li prave stvari;
  • morate preuzeti odgovornost za smjer tvrtke, ali još i više uključiti druge u promišljanje istog;
  • želite pobjeđivati!
Učinkovita implementacija nije  jednostavna ni laka; kao i svako pobjeđivanje, uostalom. Sadržaj knjige poučit će vas kako postići i jedno i drugo. 

Vodič kroz knjigu

Prvo poglavlje započinje razmatranjem o problemima provedbe strategije i pronalaženjem poslovne logike koja je uvjetuje. U drugom poglavlju bavit ćemo se dijelovima procesa provedbe, da bismo se u sljedećim dijelovima knjige pozabavili svim fazama procesa i detaljima sustava. Svakoj od faza ciklusa – promišljanju, planiranju, izvršenju i kontroli – posvetit ćemo posebno poglavlje. Zadnji dio knjige raspravljat će o pokretanju novog ciklusa, te o općim koristima koje proces provedbe donosi.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing