RSS
Newsletter
Prijavi se!
TRŽIŠNA ISTRAŽIVANJA U POSLOVNOM UPRAVLJANJU

TRŽIŠNA ISTRAŽIVANJA U POSLOVNOM UPRAVLJANJU

Autor-i: Vranešević, Tihomir
Tematsko područje: Marketing
Broj stranica: 499
Uvez: Meki uvez
Godina izdanja: 2014.
Kataloška cijena: 399.00 kn
Internet cijena: 375.06 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna
  • Stil pisanja: čitanje zahtijeva koncentraciju, stručan
  • Slikovni materijal: dijagrami, tablice, lagane ilustracije, fotografije c/b, puno, sheme
  • Podrška lakoj primjeni: pitanja za vježbu, primjeri, preporučene procedure
  • Značaj na tržištu: spoj znanja i iskustva
  • Prvenstveni čitatelji: marketinški stručnjaci, direktori, profesori, studenti

  Iz sadržaja:

I. DIO: ULOGA TRŽIŠNIH ISTRAŽIVANJA U POSLOVANJU/ 1. Uvod u tržišna istraživanja/ 2. Značenje tržišnih istraživanja u poslovnom upravljanju/ 3. Znanstvena metoda i etika u tržišnim istraživanjima/ 4. Razvoj, organizatori i korisnici tržišnih istraživanja/ 5.Djelatnost i organizacija službe za tržišna istraživanja/ 6. Proces istraživanja/ II. DIO: PROJEKT ISTRAŽIVANJA – PRIPREMNE ETAPE/ 7. Definiranje problema i nacrt projekta tržišnog istraživanja/ 8. Izviđajna (eksplorativna) tržišna istraživanja/ 9. Opisna (desktiptivna) tržišna istraživanja/ 10. Uzročno-posljedična (kauzalna) tržišna istraživanja/ 11. Podatci: sekundarni i primarni/ 12. Primarni podatci: metoda promatranja/ 13. Primarni podatci: metoda ispitivanja/ 14. Mjerenje i ljestvice (skale)/ 15. Instrumenti za prikupljanje primarnih podataka/ 16. Uzorci i uzorkovanje/ 17. Osnove teorije uzorkovanja/ III. DIO: PROJEKT ISTRAŽIVANJA – IZVEDBENE ETAPE/ 18. Prikupljanje podataka anketiranjem/ 19. Priprema podataka za obradu i analiza pojedinačnih varijabli/ 20. Dvosmjerna tabulacija i interpretacija rezultata/ 21. Sastavljanje izvještaja

 

Iz recenzija:

Vranešević je već izgradio reputaciju autora koji je u stanju da sublimira postojeće znanje, a onda uvijek doda ono što je novo i u skladu sa modernim spoznajama. Takav je slučaj i sa ovim djelom, koje pokriva sve ono što je tradicionalno u oblasti istraživanja marketinga, a onda to obogaćuje na  način  aplikativnosti u uslovima savremenog okruženja u Hrvatskoj i šire.

      (Akademik Muris Čičić, Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu)

Izvrsno teorijski koncipirano i praktički dobro potkrijepljeno djelo, od velike pomoći svima koji traže prilike i mogućnosti za poboljšanje vlastitih tržišnih promišljanja i djelovanja. Znamo da bez kvalitetnih i pouzdanih informacija nema dobrih poslovnih odluka. No, kako ih pribaviti i na pravi način upotrijebiti saznajte od jednog od najboljih u ovom području.

      (Prof. dr. sc. Marija Tomašević Lišanin, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu)

 U knjizi su na odgovarajući iscrpan i zanimljiv način obrađena sva područja važna za tržišna istraživanja u poslovnom upravljanju. Radi se o djelu koja svojim obuhvatom i strukturiranošću u velikoj mjeri doprinosi teoriji marketinga i managementa kao i gospodarskoj praksi i to od autora koji zasigurno ima što reći.

       (Prof. dr. sc. Drago Ružić, Ekonomski fakultet Sveučilišta Josip Jurja Strossmayera u Osijeku)

 Knjiga prof. dr. sc. Tihomira Vraneševića ni le sistematečen prikaz vsebine, organiziranosti in metodoloških pristopov ter rešitev obširne problematike raziskovanja marketinga (tržišča), temveč avtor celotno vsebino tovrstnih raziskav povezuje s problematiko marketinškega informacijskega sistema (MIS). To pa pomeni dokončno potrditev, da so tržne raziskave predpogoj uspešnega poslovnega upravljanja.

       (Prof. dr. sc. Dušan Radonjič, Ekonomsko-poslovna fakulteta Univerze v Mariboru)

 

 

 

 

 

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing